Dit opvallend patroon zag ik bij 3 klanten

Dit opvallend patroon zag ik bij 3 klanten

Terwijl ze de grote lijnen van haar verhaal doet, valt mijn frank (kwartje, voor de Nederlandse lezers 😉).
Dit is al de derde klant de laatste maanden die dit vertelt! Dat ze een jaar time- out heeft genomen van haar werk…

 

Op haar 46ste kan ze zeggen dat ze echt al voluit heeft geleefd. Een hele koffer met levenservaring heeft ze al. Professioneel heeft ze al veel watertjes doorzwommen, op hoog niveau. Op privévlak is er de laatste 3 jaar een heel gezin bijgekomen, met een partner en 3 puberende pluskinderen.

Nu voelt ze dat het tijd is om te vertragen, terug te blikken en vooruit te kijken en te connecteren met haar eigen verlangens die ze bewust en onbewust heeft weggeduwd. Wat wil ze nog met haar verdere leven? Wat zijn de levenservaringen die ze zeker nog wil beleven?

Financieel kan ze zich zo’n jaar best veroorloven en ze voelt dat het belangrijk is. Retirer pour mieux sauter.

 

Ze is alvast terug aan het studeren aan de universiteit, dit studiejaar heeft ze altijd nog willen doen. De andere 2 klanten die ook zo’n soortgelijk jaar beleven, zijn zich gaan toeleggen op respectievelijk een groot verbouwingsproject en een reisproject.

Maar er is nog een ander ‘secret project’ waar ze (en de 2 andere klanten) bewust ruimte wil voor maken: haar eigen kinderwens die altijd onvervuld is gebleven!

Ze wil hierrond gaan reflecteren, voelen, concrete opties qua fertiliteitsbehandelingen onderzoeken, gesprekken met haar partner voeren. Ze wil graag investeren in mijn hulp. Want hiermee toont ze commitment aan zichzelf om dit proces écht te gaan versnellen en tegelijk te verstevigen.

Stiekem hoopt ze ook dat meer tijd voor zichzelf, minder stress en meer zelfzorg haar kansen op een zwangerschap zou verhogen.

 

Een “midlife gap year”. Dat is het label voor het jaar dat deze 3 klanten inlassen.

Een “gap year” is een pauze die je neemt in een bepaalde levensfase, en waarin je een brug wil bouwen naar een “nieuw” leven.

Zo is er het “gap year” dat twintigers soms inlassen tussen hun studies en de start van hun professioneel leven.

En zo is er dus soms het “midlife gap year”. Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft dit te maken met de vaststelling dat je rond de leeftijd van 47 vaak even je laagste punt bereikt qua geluksgevoel. Je bent zoekende. Professioneel , met al veel jaren op de teller maar ook nog 20 jaar carrière voor de boeg. Privé, met al veel levenservaring, een groter zelfbewustzijn en een hoger behoefte aan het vooropstellen van eigen verlangens.

Het “midlife gap year” dient dan om die gelukscurve weer in positieve zin te kenteren.. Het gaat verder dan weer gelukkiger/ meer tevreden zijn. Het gaat dieper, op zielsniveau. Wat is mijn weg? Mijn soul signature? Je voelt de “urgency” om het leven te gaan leiden dat je werkelijk wilt. Dat is de trigger.

 

Voel jij het ook? Die behoefte om voluit te gaan onderzoeken wie jij wil zijn in je verdere leven, en met name of jij (opnieuw) moeder wil worden, en welk verhaal daarbij volledig zou kloppen voor jou?

 

Ik ga graag ook met jou een commitment aan om samen te werken hierrond in mijn 1:1 coachingprogramma.

Ik heb elke week ruimte om met 2 dames (en eventueel hun partner) te praten hierover in een gratis online matchgesprek. Ontmoet ik jou binnenkort?

 

Ja, laten we mekaar snel spreken!

 

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Wat jij nu moet doen voor je toekomstige kind
Ze tellen allemaal mee. Ze zijn allemaal belangrijk. Je droomkindje, het kindje zoals jij het altijd 'gepland' had. Dat er...
Lees meer...
7 redenen waarom ik niét met klassieke losse sessies werk
"Kan ik niet gewoon een losse sessie krijgen? En dan wel weer zien?..." Dit. Deze vraag. Vaak opnieuw. Ik begrijp...
Lees meer...
Wat maakt de kinderwens van een 40+- vrouw zo specifiek?
De kinderwens van een 40+- vrouw, is totaal niet te vergelijken met de kinderwens van een vrouw die pakweg 10...
Lees meer...