5 tekenen dat je nog niet voluit achter je keuze staat!

5 tekenen dat je nog niet voluit achter je keuze staat!

Je staat voor een moeilijke keuze in verband met je kinderwens: ga je resoluut kiezen voor je eigen verlangen?, ga je voluit voor die kinderwens?, op dit moment in je leven?, hoé ga je het doen?,  welke impact gaat dit hebben in de toekomst?,…

Of misschien ben je al een bepaalde weg ingeslagen, maar voel je nog steeds dat het een beetje ‘wringt’.

Deep down weet je: het voelt nog niet 100% ok.

Hoe weet je eigenlijk dat je nog niet voluit achter je keuze over je kinderwens staat? Wel, je herkent het alvast aan deze 5 tekenen.

 

1. Je handelt eigenlijk nog altijd naar dat andere scenario.

Je overweegt het ene scenario, maar eigenlijk heb je gevoelsmatig het andere scenario nog niet afgerond. Je zegt dat je voor dat ene scenario gaat, maar stiekem hoop je nog op het andere. En daar handel je logischerwijze dan ook naar.

Je gaat als solo wensmama een traject starten, maar intussen date je extra ijverig in de hoop dat je last- minute toch nog een partner vindt waarmee je voor een kind kan gaan. Of je gaat je leven een andere wending geven, los van het moederschap, maar je blijft toch op de rem staan in allerlei nieuwe plannen, want wie weet…Je overweegt de optie eiceldonatie (dubbele donor), maar intussen probeer je acupunctuur en allerlei voedingssupplementen uit in de hoop dat dat een positief effect zal hebben op je eigen eicelkwaliteit.

2. Je ziet rondom jou overal andere, ‘perfecte’ plaatjes.

Je overweegt een bepaald scenario. Je denkt dat het wel ok is. Maar dan merk je dat je wel opvallend alert bent voor al die andere, in jouw ogen, perfecte plaatjes in je omgeving. Je ziet ze precies overal waar je kijkt. Die andere plaatjes maken je onzeker over jezelf.

Je overweegt om alleen voor een kind te gaan. En plots zie je werkelijk overal ‘perfecte’, gelukkige gezinnetjes met twee ouders en hun ‘liefdeskindjes’. Of je overweegt ook eiceldonatie. En dan merk je pas hoe sterk al die mama’s fysiek gelijken op hun kinderen. Het was je voordien nog nooit zo hard opgevallen, maar nu is het ‘right in your face’.

3. Je stelt het nog wat uit.

Je denkt dat je keuze al gemaakt is. Maar je voelt dat het nu nog nét niet het juiste moment is om je keuze al tot uitvoering te brengen.

Want je zit nu midden in een heel druk project op je werk. Je moet er eerst nog eens over praten met de die en de die. Je wil toch nog graag eerst die en die info. Je vermoedt dat die ene date misschien toch nog wel “iets kan worden”. Kortom: je stelt het nog effe uit. Daarbij geholpen door allerlei excuses.

4. Je vindt het heel eng om er met anderen over te praten.

Je vraagt je een beetje angstig af wat je omgeving zal vinden van je plannen om alleen mama te worden. Wat gaan ze er achter je rug over denken? Wat gaan ze in je gezicht zeggen? Gaan ze het gek vinden? Of zielig? Of naïef? Of…?

Je bent bang dat je zal wankelen door hun commentaar.

5. Je piekert veel.

Het is onrustig in je hoofd. Je bent wel met andere dingen bezig, maar ergens op de achtergrond speelt een zeurend achtergrondgeluid. Het laat je nooit helemaal los, hoe hard je ook probeert.

Je hoofd probeert te voorspellen wat er gaat gebeuren in dit en dat scenario. Hoe zal dit en dat zijn? Je hoofd analyseert misschien ook feiten uit het verleden. Waarom gebeurde zus en zo? Had je beter dit en dat toch gedaan?

 

Hoe herkenbaar is dit voor jou? Hoeveel van deze tekenen komen je bekend voor?

Vaak hoor ik van vrouwen dat ze verwachten dat er wel eens een moment zal komen dat die twijfel, en bijgevolg deze 5 symptomen, plots zal verdwenen zijn. Een soort van klik, zeg maar. De knop om.

Maar zo werkt het meestal niet. Eerder is het meestal een geleidelijk proces, waarin je stapje voor stapje stabieler in je keuze komt te staan. Waardoor de symptomen langzaam verminderen.

Er is maar één weg. En dat is dwars door dat proces.

Waarschijnlijk  ligt er onderweg nog ergens iets  dat je verhindert. Stenen op de weg. Kijk er naar, pak ze op en neem ze mee. Laat ze niet liggen. Laveer er niet langs.

 

Kom steviger in jouw keuze te staan! Dat is geen quick fix maar een proces. Dat kan via mijn 1:1 coachingprogramma. 

Elke week reserveer ik graag 2 plekken in mijn agenda om hierover een gratis matchgesprek aan te gaan!  Spreek ik jou ook?

 

Ja, ik wil graag een gratis matchgesprek.

 

 

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Solo moeder worden: 5 twijfels die aandacht vragen!
Je bent je droompartner (nog) niet tegengekomen. Of je bent je droompartner verloren. Maar je wil wél graag moeder worden....
Lees meer...
Hoe blij word jij van ‘plan B’?
Sta jij bij jouw kinderwens voor een stap die moeilijk aanvoelt? Of heb je een stap genomen, maar voelt die...
Lees meer...
Welke stapels zie jij écht liggen?
Kies je op voluit voor het moederschap of niet? Doe je het NU, op een andere manier dan je het...
Lees meer...