coachingmodule ‘eicel- en/of spermadonatie’

coachingmodule ‘eicel- en/of spermadonatie’

Jij bent een succesvolle vrouw, 40+,  die in haar race tegen de tijd om (opnieuw) moeder te worden, eiceldonatie en/of spermadonatie overweegt.

Aan de buitenkant ziet iedereen een powerlady die zowat alles heeft waar haar hart naar verlangt:

een boeiend leven, een topjob, een leuke woning, toffe vrienden,…

Maar dat staat in schril contrast met wat jij aan de binnenkant voelt: pijn en verlangen om een (volgend) kind.

Herkenbaar? Ik ben bij dit levensbelangrijke beslissingsproces graag  jouw persoonlijke mentor en sparringpartner.

 

Deze coachingmodule is mijn signature traject, de crème de la crème in begeleiding bij de stap naar donorconceptie (eiceldonatie, spermadonatie, dubbele donatie, embryodonatie).

Het is het meest volledige en gefinetunede coachingtraject dat hierover te vinden is in België en Nederland.

Dit is de essentie van mijn 1:1 coachingprogramma ‘eicel-en/of spermadonatie’

Kom in die bijzondere vibe waarbij

 • je keuzes over je kinderwens écht goed voelen, je helemaal achter je verhaal staat en weerstanden vanuit je hoofd van je af glijden
 • angsten, twijfels en de drang naar rationele controle plaats maken voor vertrouwen en overgave, je voor het eerst sinds lang naar je gevoel durft luisteren
 • je weer opties ziet en voélt en er een last van je schouders valt

Die vibe is ongelooflijk krachtig! En ónmisbaar om te kunnen ontvangen wat je verlangt.

We werken daartoe op 3 lagen: de rode draden door het programma. We leggen accenten naargelang jouw verhaal.

Laag 1: ja of nee?

Ga je je verlangen laten stromen? Ga je voluit (opnieuw) voor het moederschap?  Via eicel- en/of spermadonatie? Eventueel als single?

Wat zoek jij in je kinderwens? (zingeving?, je genen doorgeven?, er sociaal bijhoren?,…) Durf jij dit hartsverlangen groter maken dan je rationele twijfels? Welke ‘ruis op de lijn’ snijdt jou af van je verlangen?

In deze laag ga je

 • je diepe verlangen naar een kind invoelen en ermee versmelten in een visualisatie- oefening
 • ‘graven’ in jouw verschillende lagen van twijfels over jezelf, het moederschap, je (gebrek aan een) relatie, spermadonatie en/of eiceldonatie
 • kijken naar jouw kinderwens als onderdeel van een groter geheel, met zijn patronen en kwetsuren: jouw familiesysteem
 • rouwen over je ideaalplaatje, en over onderliggende lagen verlies zoals een zwangerschapsverlies, een abortus, niet gelukte fertiliteitsbehandelingen, een relatiebreuk
 • kijken vanuit verschillende oogpunten: dat van jou, maar ook dat van je toekomstige kind, je eventuele partner/ relatie, je eventuele andere kinderen

Laag 2: indien ja, hoe dan?

Welke weg klopt er gevoelsmatig voor jou in het overweldigend doolhof van mogelijkheden?

Waar bevinden zich de opties, plekken en mensen om je wens te realiseren, die voor jou aanvoelen als “spot on”? Want dan pas durf je de controle uit handen geven en je vol vertrouwen overgeven aan het proces.

In deze laag ga je:

 • reflecteren over cruciale vragen. Welke soort donor (anoniem/ open/ bekend) wil jij? Hoeveel informatie wil je van de donor(en)? Welke rol wil jij spelen in de keuze van de donor? In welk fertiliteitscentrum of spermabank (binnen- of buitenland?) kan je terecht o.b.v. jouw waarden en wensen en voel je je ‘klantvriendelijk’ behandeld?
 • op zoek gaan naar fertiliteitsklinieken, spermabanken, landen, artsen, donoren waarmee je connectie voelt; eventueel al in gesprek gaan met een bekende donor, een fertiliteitscentrum, een spermabank
 • je blik verruimen en vooral niét meegaan in opties die niet 100% goed voelen

Je mag elke stap van de weg op mijn kennis en netwerk rekenen: ik breng je in contact met fertiliteitsklinieken, spermabanken of andere instanties en bereid met plezier de gesprekken met je voor.

Want  ja, natuurlijk kan jij al stappen zetten tijdens het programma. Nee, je hoéft daar geen 4 maanden mee te wachten.

 

Laag 3: de toekomst van je kind, hoe verder?

Je toekomstige kind wordt het belangrijkste in jouw leven! Natuurlijk wil je het allerbeste voor dit kind.

Hoe zorg je ervoor dat jouw toekomstige kind ook gelukkig wordt van de keuzes die jij nu maakt?

In deze laag ga je

 • voluit achter je keuze staan en vermijden dat je kind resterende twijfels van jou gaat voelen en die onbewust gaat dragen
 • kijken vanuit het standpunt van je toekomstige kind: hoe zal het voor hem of haar zijn?
 • reflecteren over de plek van de donor in jullie toekomstverhaal.
 • een plan maken over of, hoe, wanneer, aan wie je dit gaat vertellen
 • stilstaan bij de mogelijke zoektocht van je kind naar de donor(en): welke mogelijkheden zijn er later voor je kind- zelfs bij een anonieme donor- en hoe reageer je als ouder?

Zo werkt het concreet

Deze coachingmodule bevat de essentie, die écht nodig is om een beslissing te nemen over je kinderwens via donor. Niet meer maar ook zeker niet minder dan dat.

Geen onbepaald aantal sessies, geen tig ‘masterclasses’, geen ‘toolbox’, geen complex online leerplatform… Gewoon efficiënt, to- the- point, diepgaand en met oog voor de beste kwaliteit.

Want jouw tijd en energie zijn kostbaar, toch?

 

 1:1 coachingmodule ‘Eicel- en spermadonatie’

(max.) 4 maanden

 

5 persoonlijke coachingsessies ( 5 x 90 min.)- live of videocall

Deze 5 individuele sessies plannen we in volgens jouw tempo, over een periode van max. 4 maanden.

Verwacht geen droge praatsessies. We gaan een de slag met pittige reflectievragen en coachingtools om je ratio te omzeilen en naar je gevoel en onderbewuste te zakken. Bijvoorbeeld een verhelderende familieopstelling.

 

Set inspiratiebladen, met mijn  feedback 

Het programma is niet zomaar een reeks losse sessies. Je ontvangt inspiratiebladen met verdiepende oefeningen waarmee je tussen de sessies aan de slag gaat. Ik kies deze bladen heel strategisch en selectief, op maat van wat jij echt nodig hebt.

Ik neem jouw uitkomsten op voorhand al grondig door. Door wat we tussendoor doen, beginnen we elke sessie met een grote voorsprong en zakken we naar lagen waar we anders niet zouden geraken.

7/7 WhatsApp- / E- mail- support

Je kan niet alleen tijdens de 5 sessies bij me terecht, er is méér.

Zit je met vragen, een moeilijk moment, koppel je graag terug over de oefeningen… ik ben er 4 maanden doorlopend voor jou als coach, sparringpartner en klankbord.

Stuur me een WhatsApp of e- mail en ik antwoord je binnen de dag. Dit is jouw veilige haven waar alles welkom is.

Toegang tot persoonlijke contacten uit mijn netwerk

Ik bezorg je indien gewenst rechtstreekse contactgegevens van betrouwbare contactpersonen uit mijn internationale netwerk van fertiliteitsklinieken, spermabanken,…, op maat van jouw wensen en waarden.

 

EXTRA:

je eventuele partner kan zonder meerprijs deelnemen aan de coachingmodule 

Ben je deel van een koppel? Jullie kiezen of jullie samen volgen of alleen. De kostprijs is hetzelfde.

Ook als je met een bekende donor werkt, is die meer dan welkom.

 geluidsopname visualisatieoefening

Deze visualisatieoefening raakt tot op het bot en geeft op amper 20 minuten tijd een grote shift in je beslissingsproces.

Je kan hem elke keer als je het nodig hebt even herbeluisteren, om opnieuw die krachtige energie van verlangen te voelen stromen.

 

Behoefte aan support in latere fases van je proces? Je kan altijd weer bij me terecht, met de 1:1 coachingmodule ’40+ en kinderwens’.

De belangrijkste beslissing van je leven binnen handbereik

Dit is wat deze coachingmodule jou oplevert:

 • Je verliest niet nog meer kostbare tijd, die voor jou als 40+ vrouw goud waard is!
 • Je voelt de kracht van nieuwe mogelijkheden stromen. Je neemt een besluit, in welke richting dan ook, en je staat hier 100% achter. Je blokkeert je verlangen niet langer.
 • Er ontstaat rust: je kan weer verder met je leven.
 • Heb je een partner, dan krijgt de relatie weer ademruimte als de knoop is doorgehakt. Ben je single, dan kan je op jouw tempo weer gaan daten, zonder elke date te screenen als potentiële (biologische) ouder.
 • Ook bij de mensen in je directe omgeving, durf je nu achter die keuze te gaan staan.  Dat lucht op!
 • Je weet dat je er allés aan gedaan hebt om een 100% doorvoelde keuze te maken en geen kansen te laten liggen. Je voorkomt dat twijfels je later weer overmeesteren of later spijt krijgt dat je dit pad niet grondig verkend hebt.

Ik werk met maximum 10 vrouwen (met of zonder partner) tegelijkertijd rond hun grootste zielswens. Zo krijg je mijn volle tijd en aandacht, zowel tijdens als tussen onze ontmoetingsmomenten in.

Deze 4 maanden 1:1 coachingmodule ‘Eicel- en/of spermadonatie’ kost 1850 euro (je krijgt een factuur voor coaching).

Voel je dat je dit vraagstuk niet (meer) alleen wil onderzoeken? Laat ons mekaar dan online ontmoeten in een gratis matchgesprek!

Ja, ik wil met je praten

Scheidingslijn in de vorm van stippen

Ik heb kunnen besluiten voor eiceldonatie, door met een zachtere blik naar mezelf en de situatie te kijken.

Ik worstelde met de vraag: ‘Mag ik wel eiceldonatie willen?’ Ik vond dat het (deels) mijn eigen schuld was dat ik niet tijdig bij mijn kinderwens had stilgestaan.

Los daarvan worstelde ik met ethische en zingevingsvragen: hoe ver moeten we gaan in het oprekken van mogelijkheden?, waar liggen mijn eigen grenzen?, wat met onze leeftijd?, …

Door dit coachingprogramma te doorlopen, heb ik mijn licht durven laten schijnen op mijn zuivere verlangen, dat bedekt was met angsten en meningen.

Op het moment dat ik het beeld kreeg van eiceldonatie als cadeau, dat ik mezelf mocht geven, zette veel zich in beweging. Als er angsten komen, kan ik terugkeren naar die gedachte:  ik mag mezelf dit cadeau geven!

Wat ook veel gedaan heeft, was de familieopstelling, met daarin het nieuwe kind en de donor. Mijn conclusie was daaruit: zolang liefde de leidraad is, is het oké.

Ik heb kunnen besluiten voor eiceldonatie, door met een zachtere blik naar mezelf en de situatie te kijken. Op momenten dat ik het weer lastig krijg, kan ik teruggaan naar de inzichten en mijn verlangen, wat me weer op koers brengt.

Viki hielp me om de realiteit te zien van eiceldonatie: een moedige stap, die continu aandacht en werk zal vragen vooraf aan en na de geboorte van een eventueel kind.

Daniëlle (46)

Lees meer verhalen van klanten