Premium programma

Premium programma

Neem die verantwoorde beslissing die klopt voor jou!

Ben jij een gedreven vrouw, 40+,  die in haar race tegen de tijd om moeder te worden, te maken krijgt met eiceldonatie en/of spermadonatie?

Aan de buitenkant ziet iedereen een powerlady die zowat alles heeft waar haar hart naar verlangt.

Maar dat staat in schril contrast met wat jij aan de binnenkant voelt: de pijn en verlangen om voor jezelf én een (volgend) kind te kiezen.

Herkenbaar?

Ik ben graag jouw persoonlijke mentor!

Je heb immers geen kostbare tijd te verliezen.

Maar eerst bouwen we een stevig fundament.

Je gaat connecteren met jezelf. Durf je je over te geven aan je eigen verlangens? Of wat houdt jou precies tegen? En wat zoek je eigenlijk in deze kinderwens?

Je gaat ook connecteren met je toekomstige kind. Hoe is jouw beslissing vanuit het perspectief van dit kind? Wat is er nodig zodat hij/zij gelukkig wordt met het leven dat je hem/haar geeft?

3 stappen vormen de rode draad door het programma. We leggen accenten naargelang jouw verhaal.

Stap 1: ja of nee?

Kies je voluit voor deze kinderwens? Op dit moment in je leven? Op deze manier (via eicel- en/of spermadonatie?

Je wil vermijden dat je kind later resterende twijfels voor jou draagt, of iets moet ‘goedmaken’ in jouw leven.

Daarom ga je:

 • voluit durven connecteren met je diepe verlangen naar een kind.
 • kijken naar jouw struggle als onderdeel van een groter geheel: jouw familiesysteem.
 • jouw rouwproces aangaan, over je ideaalplaatje (een genetisch eigen kindje met jouw droompartner), en over onderliggende lagen verlies.
 • ‘graven’ in jouw verschillende lagen van twijfels over jezelf/ het moederschap/ spermadonatie en/of eiceldonatie.
 • kijken vanuit verschillende perspectieven.

Stap 2: indien ja, hoe dan?

Jij wil ontdekken of er in het overweldigend doolhof van opties een weg te vinden is, die klopt voor jou.

Je wil je blik verruimen en vermijden dat je bij gebrek aan info en inzichten meegaat in opties die niet 100% goed voelen en niet optimaal zijn voor jouw toekomstige kind.

Daarom ga je:

 • reflecteren over cruciale vragen die je beslissing mee bepalen. Welke soort donor (anoniem/ open/ bekend) kies jij? Hoeveel informatie wil je van de donor(en)? Welke rol wil jij spelen in de keuze van de donor? In welk fertiliteitscentrum en/of spermabank (binnen- of buitenland?) kan je terecht o.b.v. jouw waarden en wensen?…
 • eventueel al een verkennend gesprek aangaan met een bekende donor/ een fertiliteitscentrum/ een spermabank.

Ik zet hierbij al mijn achtergrondkennis en netwerk in.

Ik help je zo nodig ook heel praktisch door

 • je in contact te brengen met centra, experts, organisaties.
 • gesprekken mee voor te bereiden.

Stap 3: de toekomst, hoe verder?

Het donorverhaal gaat levenslang mee. Jij wil weten hoe je dit integreert in het levensverhaal van je kind en dat van jullie als gezin.

Jij wil vooruitkijken en vermijden dat het donorverhaal jouw kind ooit ongelukkig maakt.

Daarom ga je:

 • reflecteren over de plek van de donor in jullie toekomstverhaal.
 • een plan maken over of/ hoe/ wanneer/ aan wie je dit gaat vertellen
 • stilstaan bij de mogelijke zoektocht van je kind naar de donor(en): wat is allemaal mogelijk en hoe reageer je als ouder?

Na dit  6 maanden premium programma, kan je  nog altijd op me rekenen! Ik loop graag verder me je mee in een  opvolgprogramma.

Dit programma zorgt ervoor dat jij nog altijd doorlopend met twijfels en vragen terecht kan en niet hervalt in oude patronen en valkuilen.

Ik geef je er je graag alle info over als we op dat punt zijn beland.

Dit is wat het programma concreet inhoudt.

Dit programma bevat de essentie, die écht nodig is om een beslissing te nemen over je kinderwens in deze cruciale kantelfase in je leven. Niet meer maar ook zeker niet minder dan dat.

Geen onbepaald aantal sessies, geen tig ‘masterclasses’, geen ‘toolbox’, geen complex online leerplatform… Gewoon efficiënt, to- the- point, diepgaand en krachtig.

Want jouw tijd en energie zijn kostbaar, toch?

 6 maanden premium programma
Individueel startmoment- live of videocall (2u)

We vliegen erin met een verhelderend startmoment.

We doen dat onder meer met een familie- opstelling. Je ontdekt verklarende patronen uit je gezin van herkomst en je zet iedereen in je toekomstige gezin op zijn unieke plek.

3 individuele doorbraakmomenten- live of videocall (3x 1,5u)

Ik daag je uit in je keuzeproces en benoem blinde vlekken. Dit zorgt voor een shift daar waar jij vastzat. Je maakt telkens een sprong voorwaarts.

2 individuele verstevigingsmomenten- videocall (2x 45  minuten)

In de loop van het programma (gemiddeld na 3 tot 4 maanden) neem je een beslissing en ga je stappen nemen in de gekozen richting. Maar er komen nog moeilijke momenten, waarop je je beslissing weer in vraag stelt. Normaal, want deze beslissing is levensgroot, geen quick fix maar een proces. Ze moet zich verder consolideren.

Deze 2 verstevigingsmomenten zet je in om te voorkomen dat je proces stagneert of terugvalt en om het fundament van je beslissing nog robuuster te maken.

Set inspiratiebladen, met feedback 

Jouw beslissingproces loopt ook door tussen onze ontmoetingsmomenten in.

Je gaat aan de slag met een waardevolle set inspiratiebladen met verdiepende info en reflectieoefeningen. Ik selecteer de voor jou essentiële inspiratiebladen strategisch op maat van je verhaal, zodat een minimum aan materiaal je een maximum aan resultaat oplevert.

Je krijgt telkens mijn persoonlijke feedback.

7/7 Whatsapp- of email- support

Heb je tussendoor nood aan extra support, zit je met vragen, een moeilijk moment… ik ben er tijdens het programma doorlopend voor jou via Whatsapp of email!

Beschouw dit als veilige haven waar je altijd met alles terecht kan. Dit is echt goud waard.

Van elke videocall moment krijg je de opname.

BONUS 1: je (eventuele) partner kan zonder meerprijs deelnemen aan het programmaHeb je een partner? Hij/zij is heel welkom om samen met jou het programma te doorlopen (gedeeltelijk of volledig), zonder dat ik dit aanreken als partnergesprekken. (no pressure, anderzijds)

BONUS 2 : geluidsopname visualisatieoefening

Deze visualisatieoefening raakt tot op het bot en bezorgt je op amper een half uur tijd een grote omslag in je beslissingsproces.

Je kan hem elke keer als je het nodig hebt even herbeluisteren, om terug te gaan naar dat gevoel.

Dit levert het je op

 • Je verliest niet nog meer kostbare tijd! Deze jaren van jouw leven zijn goud waard in termen van je kinderwens, dat potentieel grijp je voluit!
 • Je neemt een besluit, in welke richting dan ook, en je voelt dat je hier volledig achter staat. Dat geeft rust: je kan weer verder met je leven.
 • Heb je een partner, dan werkt het bevrijdend binnen jullie relatie dat de knoop is doorgehakt.
  Ben je single, dan kan je nu of op een later moment weer gaan daten, zonder dat je elke date gaat screenen als potentiële (biologische) ouder
 • Ook ten opzichte van de mensen in je directe omgeving, durf je nu achter die keuze te gaan staan.  Dat lucht op!
 • Je weet dat je hebt er allés aan gedaan om een 100% doorvoelde keuze te maken. Je voorkomt dat twijfels je later weer overmeesteren.
 • Je hebt een helder plan van aanpak, zowel op korte als lange termijn.

Elke maand kunnen max. 2 vrouwen (indien zij dat willen: met hun partner) instappen in dit 6 maanden programma.

Zo kan ik mij helemaal focussen op mijn prachtige klanten en hen alle ruimte en mijn volle aandacht geven, zowel tijdens als tussen onze ontmoetingsmomenten in.

Resoneert dit begeleidingsaanbod met jou? Laat ons mekaar dan online ontmoeten in een gratis matchgesprek!

Ja, laten we mekaar spreken.

Ik heb kunnen besluiten voor eiceldonatie, door met een zachtere blik naar mezelf en de situatie te kijken.

Ik worstelde met de vraag: ‘Mag ik wel eiceldonatie willen?’ Ik vond dat het (deels) mijn eigen schuld was dat ik niet tijdig bij mijn kinderwens had stilgestaan.

Los daarvan worstelde ik met ethische en zingevingsvragen: hoe ver moeten we gaan in het oprekken van mogelijkheden?, waar liggen mijn eigen grenzen?, wat met onze leeftijd?, …

Door dit coachingprogramma te doorlopen, heb ik mijn licht durven laten schijnen op mijn zuivere verlangen, dat bedekt was met angsten en meningen.

Op het moment dat ik het beeld kreeg van eiceldonatie als cadeau, dat ik mezelf mocht geven, zette veel zich in beweging. Als er angsten komen, kan ik terugkeren naar die gedachte:  ik mag mezelf dit cadeau geven!

Wat ook veel gedaan heeft, was de familieopstelling, met daarin het nieuwe kind en de donor. Mijn conclusie was daaruit: zolang liefde de leidraad is, is het oké.

Ik heb kunnen besluiten voor eiceldonatie, door met een zachtere blik naar mezelf en de situatie te kijken. Op momenten dat ik het weer lastig krijg, kan ik teruggaan naar de inzichten en mijn verlangen, wat me weer op koers brengt.

Viki hielp me om de realiteit te zien van eiceldonatie: een moedige stap, die continu aandacht en werk zal vragen vooraf aan en na de geboorte van een eventueel kind.

Daniëlle (46)

Lees hier meer verhalen van klanten.