De hoogzwangere vrouw met de gebloemde rok op de bakfiets

De hoogzwangere vrouw met de gebloemde rok op de bakfiets

Redelijk in gedachten verzonken, wandelde ik onlangs door een stadswijk hier wat verderop. Toen gebeurde het. In een oogopslag trok een vrouw mijn volledige aandacht, op een manier die mij totaal verraste.

Op een bakfiets reed ze voorbij, met  in de bak een hele verzameling- drie in totaal om precies te zijn-  kinderen. De kleintjes leken mij tussen de 1 en de 4 jaar oud. De vrouw zelf  schatte ik  rond de 30 jaar oud en ongeveer 8 maanden zwanger.  Ik zou het echt niet meer gekund hebben in hoogzwangere toestand zo’n gevaarte vooruit trappen, maar dat helemaal terzijde.

Zowel de vrouw als de kids hadden opvallende, vlasblonde krullen. Daaruit leidde ik af dat het allemaal haar nakomelingen waren. En zonder enige twijfel was er dus wéér een krullenbol op komst. Jong en mega vruchtbaar, zo fijn voor haar, dacht ik kribbig. Oh en kijk, haar garderobe paste ook helemaal in het plaatje, vond ik. De kleurrijke, gebloemde rok en de knalgroene legging eronder leken vrolijk mee uit te schreeuwen hoe gunstig de natuur haar wel gezind was.

Wow, waren kwamen die venijnige, geïrriteerde gedachten out of the blue vandaan? Ik schrok er behoorlijk van. De hoogzwangere vrouw met de gebloemde rok op de bakfiets raakte duidelijk een oude pijn van mij. Ze bracht mij terug naar de tijd toen ik nog geen moeder was van twee prachtige zonen. Naar de tijd toen ik, uiteindelijk al 40+, een wanhopig gevecht hield tegen de tijd en mijn tanende vruchtbaarheid. Naar de tijd toen die late, onvervulde kinderwens al mijn energie begon weg te zuigen, mijn zelfbeeld compleet aan het wankelen bracht en mijn identiteit begon te overwoekeren. Auch. Oude pijn. Diepe pijn.

De vrouwen die ik nu zie als kinderwenscoach voelen ook een soortgelijke pijn. Ze hebben het op heel veel vlakken helemaal voor mekaar in hun leven: omringd door fijne mensen, top baan, financieel overvloed, mooi huis, leuke dingen doen… Maar ze zijn ook 40+ en hun passionele (eerste of volgende) kinderwens hebben ze nog niet vervuld gekregen.

Dat knaagt stevig aan hun zelfbeeld. Het is ook een absolute domper op de positieve vibe die het normaal doet stromen in hun leven. Professioneel- en daardoor soms ook financieel- gaan ze wat op de rem staan.  Zijn ze single, dan doen ze vaak ook hetzelfde met daten. Focussen op andere dingen dan hun kinderwens lukt alsmaar moeilijker. Ze voelen weinig energie, een vreemde vermoeidheid.

Veel van hun ambities, ze zitten er van nature boordevol mee, in verschillende levensdomeinen, komen in de schaduw te staan.

Voel jij als 40+ top vrouw ook die diepe pijn van je kinderwens, die pijn die als een olievlek uitdeint over verschillende domeinen van je leven?

Dit is bijna altijd een teken dat je al enige tijd in een (denk)cirkeltje ronddraait en dat je dringend snakt naar nieuwe perspectieven en het doorhakken van knopen over je kinderwens!

 

Dit is waar mijn 1:1 coachingprogramma rond draait.

Wat dit programma zo anders maakt dan vele andere begeleidingen rond kinderwens, vraag je?

Dit programma is veel méér dan losse uurtjes babbelen, ventileren, blablabla. Het is een doelgericht proces, waarin ik jou heel persoonlijk en intensief begeleid. Ik haal strategisch de tools én informatie uit de kast die jij nodig hebt, op maat van jouw verhaal. En ik ben ook tussen de coachingsessies door bereikbaar voor jou (want natuurlijk loopt het proces dan ook door!)

But first things first. Elke week heb ik ruimte voor 2 gratis online gesprekken van 45 minuten om te onderzoeken of wij een match zouden kunnen zijn als coach en coachee. Daarin praten we over je pijn, je verlangen en de perspectieven die ik als kinderwenscoach voor je zie.

Wil jij graag in aanmerking komen? Beantwoord dan even de intakevragen en je hoort  sowieso snel van me!  It would be my pleasure. 🙂

 

Zo’n gratis online matchgesprek lijkt mij echt waardevol!