coachingmodule ’40+ en kinderwens’

coachingmodule ’40+ en kinderwens’

In welke fase van je kinderwenstraject je ook zit als  40+ topvrouw: de emoties en de impact zijn niet van de poes.

Eerst moet je levensbepalende beslissingen nemen die niet mainstream zijn, met alle oordelen van dien.

Vervolgens is de kans reëel dat je een stresserend en onzeker medisch fertiliteitstraject zal nodig hebben om je grote droom nog te vervullen.

En tenslotte kunnen angsten, twijfels en resterend verdriet je ook tijdens je kostbare zwangerschap en moederschap nog parten spelen.

Elke fase brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee en vraagt om een andere aanpak. Dit is waar jij als rechttoe rechtaan 40+ vrouw zit op te wachten: concrete top- notch begeleiding afgestemd op jouw situatie!

 

Dit is de essentie van mijn coachingmodule ’40+ en kinderwens’

Met een deep-dive aan persoonlijke begeleiding, help ik je uit de denkcirkel en emoties te geraken die jou in hun greep houden en die zo typisch zijn aan de fase waarin je je nu bevindt.

Fase beslissingsproces
Deblokkeer jouw kinderwensdilemma en win kostbare tijd

Jij loopt vast in een rationeel denkcirkeltje over je kinderwensdilemma en verliest cruciale tijd. Je biologische klok tikt genadeloos.

• Ga je nog voluit voor die kinderwens? Doe je het op basis van de juiste motieven? Is het nog passend op jouw leeftijd? Can you have it all, het moederschap en je ambities?
• Word je alleenstaand moeder? Blijf je wachten op een partner? Wil en kan je het wel alleen, in combinatie met een drukke carrière?
• Je partner wil geen kind (meer): kies je voor je partner (en eventuele bonuskinderen) of voor je kinderwens?
• Gebruik je eindelijk de eicellen die je invroor of niet? Het voelt als nu of nooit.
• Ga je de stap naar eicel- en/of spermadonatie zetten? Voor dit uiterst complexe dilemma verwijs ik graag naar mijn signature coachingmodule ‘eicel- en/of spermadonatie’.

 

Fase fertiliteitstraject
Kom opnieuw in die positieve energie waardoor je je verlangen kan ontvangen

Emotionele veerkracht en zelfvertrouwen zijn cruciaal wil je je fertiliteitstraject doen slagen. Statistisch gezien is je mentale draagkracht het grootste risico om je fertiliteitstraject en je kinderwens op te geven (wat je niet wil).

• Je krijgt je behandelingsschema. Start van de stimulatie voor hopelijk genoeg eigen eicellen of er is een donor of …: het proces begint nu echt. Stress!
• De wachtweken zijn gekmakend. Je beseft dat je dit geen jaren meer gaat herhalen.
• Je zwangerschapstest is negatief. Je wereld stopt met draaien. Hoeveel teleurstelling kan je nog aan?
• Na verschillende mislukte behandelingen zakt de moed je in de schoenen. Hoe lang blijf je doorgaan? Hoe ver ga je?
• Je verliest je kindje alsnog tijdens de zwangerschap. Hartverscheurend. Dit kindje was zo kostbaar.
• Je voelt je door je sociale omgeving niet begrepen, misschien zelfs geculpabiliseerd om je zogezegde “onnatuurlijke” keuzes. Je voelt je soms moederziel alleen staan. Hoe ga je ermee om?
• Hoe krijg je dit fertiliteitstraject gecombineerd met je uitdagende professionele leven?

 

Fase eindelijk zwanger/ moeder
Werk resterende angsten weg

En dan is daar eindelijk jouw kindje waar je zo naar verlangde. Je bent eindelijk zwanger of je kindje is geboren. Toch is de wolk niet knalroze. Tot je grote teleurstelling voel je nog altijd angsten en twijfels. Je kan daarom niet 100% genieten en niet stevig in je moederrol groeien.

• Je blijft tijdens je zwangerschap constant bang dat het alsnog zal verkeerd gaan. Dit gevoel is des te sterker als het bij een vorige zwangerschap(pen) misliep. Heb je wel nog vertrouwen in je lijf?
• Je bent zwanger via eicel- en/of spermadonatie. Het is écht nu. Het levert je menig paniekmoment op. Had je wel voor donor(en) mogen kiezen? Voor anonimiteit?
• Je hebt tijdens je hele kinderwenstraject je emoties vaak als een bal onder water weggedrukt: je voelt de weerslag van het hele proces
• Je twijfelt aan jezelf als ‘oudere’ moeder, eventueel ook alleenstaand, met een drukke carrière
• Je hebt een kind via eicel- en/of spermadonatie. Hoe krijg je dit ooit aan hem/ haar uitgelegd? Wanneer? Tegen wie vertel je het?
• Wat als je kind via eicel- en of spermadonatie later op zoek wil naar die donor(en)? Hoe ga je je daarmee om en wat is er allemaal mogelijk?

 

Zo werkt het concreet

Met één module loop ik 2 maanden mee op jouw weg naar het 40+ moederschap, met al zijn hobbels en bobbels. In welke fase van je kinderwenstraject je ook zit.

Gedurende die periode ben ik doorlopend jouw kinderwens- sidekick.

 

 

 1:1 coachingmodule ’40+ en kinderwens’

 2 maanden

 

individuele coachingsessie(s)- live of videocall (3 x 90 min.)

We duiken in je struggle tijdens 3 diepgaande sessies. Deze plannen we in op jouw tempo, over een periode van maximum 2 maanden.

Verwacht geen droge praatsessies. We gaan aan de slag met pittige reflectievragen en coachingtools om je ratio te omzeilen en naar je gevoel en onderbewuste te zakken. Bijvoorbeeld met een verhelderende familieopstelling.

 

Set inspiratiebladen, met mijn feedback 

Een coachingmodule bevat niet zomaar een reeks losse sessies. Je ontvangt inspiratiebladen met verdiepende oefeningen (soms inclusief een visualisatie oefening) waarmee je tussen de sessies aan de slag gaat. Ik kies deze bladen heel strategisch en selectief, op maat van wat jij echt nodig hebt.

Ik neem jouw uitkomsten op voorhand al grondig door. Door wat we tussendoor doen, beginnen we elke sessie met een grote voorsprong en zakken we naar lagen waar we anders niet zouden geraken.

 

7/7 WhatsApp- / E- mail support

Je kan niet alleen tijdens de 3 sessies bij me terecht, er is méér.

Zit je met vragen, een moeilijk moment, koppel je graag terug over de oefeningen…? Ik ben er 2 maanden doorlopend voor jou als coach, sparringpartner en klankbord.

Stuur me een WhatsApp of e- mail en ik antwoord je binnen de dag. Dit is jouw veilige haven waar alles welkom is.

 

EXTRA : je eventuele partner kan zonder meerprijs deelnemen aan het programma

Ben je deel van een koppel? Jullie kiezen of jullie samen volgen of alleen. De kostprijs is hetzelfde.

Ook als je een bekende donor hebt, is die meer dan welkom.

 

Ben je in een nieuwe fase aanbeland? Of wil je weer even sparren?… Je kan deze coachingmodule meerdere keren aankopen. Of je kan deze coachingmodule combineren met mijn coachingmodule ‘eicel- en/of spermadonatie’ of de snelmodule ‘IVF/ IUI in buitenland’.

Je staat niet alleen

Dit is wat deze coachingmodule jou oplevert:

  • Je hebt continue een coach, sidekick en klankbord aan je zijde. Je blijft er niet meer alleen mee zitten.    
  • Je wint mega kostbare tijd bij het nemen van levensbelangrijke beslissingen, waar je 100% achter staat.
  • Je verlegt je focus van twijfels, angsten en controle naar vertrouwen en verlangen. Je komt opnieuw in een krachtige positieve energie, die je toelaat je verlangen te ontvangen.
  • Je toekomstige kind hoeft geen resterende angsten, twijfels en verdriet van jou te dragen. Als het jou goed gaat, gaat het ook je kind goed.
  • Je ziet weer nieuwe perspectieven, je kan weer verder. Emotioneel voel je rust, opluchting.

Ik werk met maximum 10 vrouwen (met of zonder partner) tegelijkertijd rond hun grootste zielswens. Zo krijg je mijn volle tijd en aandacht, zowel tijdens als tussen onze ontmoetingsmomenten in.

Deze 2 maanden 1:1 coachingmodule ’40+ en kinderwens’ kost 1050 euro.

Voel je dat dit coachingaanbod jou triggert? Laat ons elkaar dan online ontmoeten in een gratis online matchgesprek.

 

Yesssss, ik wil dat gratis matchgesprek

Scheidingslijn in de vorm van stippen

Veel losgemaakt en sta nu rustiger en positiever in fertiliteitstraject

Ik startte bij Viki nadat mijn partner en ik al enkele niet gelukte fertiliteitsbehandelingen achter de rug hadden. Emotioneel zat ik op het einde van mijn Latijn.

Ik leerde dingen over mezelf, waar ik mij ergens wel van bewust was maar waarvan ik niet besefte dat ze zo’n grote negatieve impact hadden op mijn kinderwenstraject en mijn functioneren.

Viki was een erg goede luisteraar en zorgde er altijd voor dat ik zélf tot bepaalde inzichten kwam. Daardoor drong het veel meer tot me door. We werkten met werkvormen (bv. opstelling met poppetjes, fotokaartjes, schrijfoefening,…) die veel hebben losgemaakt.

Ik sta nu rustiger en positiever in dit fertiliteitstraject en ik kan er veel beter over praten met mijn omgeving.

Inge (41)