Wat mijn fascinatie voor deze Netflix- serie te maken heeft met jouw kinderwens

Wat mijn fascinatie voor deze Netflix- serie te maken heeft met jouw kinderwens

Ik ben verzot op de Netflix- serie “The Crown”, de hoogstaande dramaserie over de Britse Royal Family.

Ik houd van de sfeer van de serie, de mooie outfits en interieurs, maar vooral:
familiesystemen boeien mij ma-te-loos!

De dynamieken die in de onderstroom door zo’n familiesysteem lopen.

De patronen die zich herhalen van generatie op generatie.

Hoe dat krachtenveld binnen een familiesysteem individuen ‘meesleurt’, zonder dat ze het zelf goed en wel beseffen.

Gewoonweg fa-sci-nerend!! Echt!

 

Een meeslepend voorbeeld hiervan valt te ontdekken in The Crown. Ik wil het je niet onthouden. Effe in kort:

 

David Windsor- oftwel King Edward VIII-was de oom van de huidige Queen Elizabeth II.
Dat hij niet echt braaf met de koninklijke stroom meedreef, is wel het minste wat je van hem kan zeggen.

Met zijn escapades met getrouwde vrouwen zorgde hij altijd voor ambiance aan het hof, zeker toen hij ook nog eens verzeild geraakte in een moordproces op één van de mannen van één van die vrouwen.

Amper 11 maanden na zijn kroning deed hij troonafstand om te kunnen trouwen met zijn verboden liefde, Wallis Simpson. Ze was Amerikaanse, niet van adel en al 2 keer getrouwd en dus onacceptabel voor het Engelse hof .

David’s- brave en plichtsbewuste- broer Albert (vader van de huidige Queen) nam het van hem over als King George VI.

De verstoten koning deed zijn rebelse imago verder alle eer aan door een leven te lijden van society en feesten, ver van Engeland en de royal family. Tijdens de tweede wereldoorlog deed hij er nog een schep bovenop door expliciet Nazi- sympathieën te vertonen.

Zijn herhaalde verzoeken om terug te keren naar de royal family eindigden altijd in een duidelijke “njet”.

 

Fast forward naar de volgende generatie.

Margareth Rose- prinses Margareth-was de tweede en jongste dochter van King George VI en de zus van Queen Elizabeth II. In tegenstelling tot haar brave en plichtsbewuste zus Elizabeth, zorgde dit fuifbeest altijd voor ambiance binnen de royal family.

De poppen ging echt aan het dansen toen Margareth een relatie begon met haar verboden liefde, Peter Townsend. Hij was niet van adel, piloot en stalmeester bij de royal familiy, gescheiden en 13 jaar ouder dan zij en dus onacceptabel voor het Engelse hof. De royal familie stemde niet in met een huwelijk en Peter Townsend werd verbannen uit Engeland.

De prinses voelde zich samen met haar grote liefde verstoten en smeet zich des te meer op een leven van society en feesten.

Jaren later trouwde ze met Anthony Armstrong Jones. Hij was een zo mogelijk nog meer omstreden keuze: niet van adel, een eigenzinnige societyfotograaf, die erom bekend stond om er meerdere relaties op na te houden, met zowel vrouwen als mannen. Je kan je inbeelden hoe ‘blij’ de royals waren. Maar Elizabeth durfde haar zus niet opnieuw een huwelijk ontzeggen.

Margareth was hiermee de eerste in de royal family die trouwde met een burger. En 18 jaar later had ze weer een primeur te pakken door als eerste uit de echt te scheiden Het turbulente huwelijk dat daaraan voorafging stond bol van de buitenechtelijke relaties, waaronder Margareth’s relaties met beroemdheden (o.m. zanger Mick Jagger) en haar jarenlange buitenechtelijke relatie met een 17 jaar jongere man.

In alle opzichten was ze een buitenbeentje, een ‘royal rebel’.

 

Fast forward naar de huidige generatie.

Prins Harry is de jongste zoon van kroonprins Charles en wijlen prinses Diana.

In tegenstelling tot zijn brave en plichtsbewuste broer en toekomstige koning William, zorgt hij altijd voor animo binnen de royal family. Hij had spraakmakende affaires, gaf op een bepaald moment toe hasj gerookt te hebben, sloeg in een Londense nachtclub doodleuk een persfotograaf in mekaar en verscheen op een verkleedfeestje in een nazi- kostuum.

Hij trouwde met Meghan Markle, een Amerikaanse actrice, niet van adel, met Afrikaanse roots, en gescheiden. Het koppel liet al gauw verstaan dat ze lak hadden aan de tradities en het protocol van de royal family. Twee jaar nu hun huwelijk maakten ze bekend geen “senior members” meer te willen zijn van de royal familiy en naar Amerika te verhuizen.

De verstoten prins deed zijn rebelse imago verder alle eer aan door onder meer een spraakmakend interview te doen bij Oprah Winfrey en de royal familie te beschuldigen van racisme ten aanzien van de Afrikaanse roots van Meghan.

 

Ik moet wellicht geen tekeningetje maken bij de patronen die zich hier herhalen doorheen verschillende generaties.

De rebelse David Windsor wordt uitgesloten uit het familiesysteem. Daarmee wordt hij de tweede in rang, na zijn broer/ tegenpool/koning. Zijn uitsluiting zette het één en ander in gang in het familiesyteem…

In de volgende generaties gingen ook telkens de tweeden in rang, na hun zus of broer/ tegenpool/ (toekomstige) koning, rebelleren waarna ook zij uit het familiesysteem werden gesloten.

Ik zei toch dat het fascinerend was?!

 

Systemisch spelen hier boeiende dynamieken die dit verklaren. Het zou mij te ver leiden door ze hier uit de doeken te doen, ik leer je ze wel- kort maar krachtig- in één van de worksheets van mijn VIP programma. Heel verhelderend (al zeg ik het zelf).

De pointe van het verhaal is (daar zat je natuurlijk al heel de tijd op te wachten):

in élk familiesysteem spelen bepaalde dynamieken en patronen!

 

En nu denk je vast: “Yeah right, niet in de mijne, mijn familie is vergeleken met de royal family zo saai als een bende grijze muizen.”

En dat laatste kan- misschien 😉- wel zo zijn maar toch: jawel, ook in de jouwe! Geen twijfel mogelijk, het is gewoon eigen aan familiesystemen.

Zonder dat je het goed en wel zelf beseft, bevindt jij je in zo’n krachtenveld. Je familiesysteem duwt en trekt aan je.

 

Nog een belangrijke pointe:

jouw kinderwens is een ongelooflijk systemisch iets, want je gaat je familiesysteem uitbreiden. Dus wees maar zeker dat het krachtenveld van jouw familiesysteem daar invloed op heeft!

Ik begin elk VIP programma daarom met een familie- opstelling van zowel jouw toekomstige familie/ gezin als het familie/ gezin waar je in opgroeide.

 

Ik zag hierbij fascinerende dingen gebeuren:

Een heel aantal klanten ontdekte systemische verklaringen waarom het voor hen zo moeilijk is om een duurzame relatie aan te gaan.

Of ze zagen plots voor hun ogen waarom ze blokkeerden op hun complexe keuze over hun kinderwens.

Een klant ontdekte waarom ze, vanuit haar systeem, onmogelijk kon kiezen voor een anonieme donor.

Maar vooral ook: ik zag hoe klanten ontdekten wat er moest veranderen om patronen te doorbreken om hun beslissingsproces over hun kinderwens te boosten.

 

 

Ben jij een ambitieuze vrouw, succesvol in vele gebieden van haar leven, en verlang jij er naar om nu ook  jouw diepe kinderwens te gaan vervullen? Nu of nooit?

Bots je daarbij op eicel- en/of spermadonatie?

In mijn 1:1 coachingprogramma brengen we jouw kinderwens in een stroomversnelling. Maar we bouwen vooral ook een stevig fundament, want een quick fix is in dit complexe beslissingsproces niet op zijn plaats.

Hoe zou het zijn om mekaar online te ontmoeten in een gratis matchgesprek?

Ik hoor graag van je!

 

Ja, ik wil graag een gratis matchgesprek.

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Solo moeder worden?: “Gaat mijn kind dan geen vader missen?”
Het is één van de angsten die ik het meeste hoor van de single vrouwen die ik help om voluit...
Lees meer...
Hoe wil jij binnen 10 jaar terugkijken op dit kantelmoment in je leven?
Ja, je leest het goed in de titel: kantelmoment.   Dit is een moment waarop je gaat kiezen om een...
Lees meer...
Welke plek gaat de donor innemen in het verhaal?
Van zodra er een donor (of donoren) in je kinderwensverhaal komt, komt er meestal ook al snel een volgende kwestie...
Lees meer...