Het kinderwens “dilemma” (!) : zomerbaby of winterbaby?

Het kinderwens “dilemma” (!) : zomerbaby of winterbaby?

Ik hang niet graag de brombeer uit. Maar, het moet gezegd, met een lichte graad van irritatie stel ik vast dat nogal wat mensen openlijk een voorkeur uiten over het séizoen waarin hun kind geboren wordt…

Omwille van de voor de hand liggende meteorologische voordelen, willen de meeste onder hen een zomerbaby:

…”We gaan voor een derde kindje, maar we wachten even met proberen (…!) tot oktober want we willen zo graag weer een zomerbaby.”…

…”We verwachten een vierde kindje tegen eind september. We wilden nochtans heel graag weer een zomerbaby, maar je hebt het niet altijd voor het kiezen(…!) hé.”…

zomerbaby of winterbaby

Eerder per uitzondering- om één of andere heel specifieke reden-  gaat de voorkeur toch uit naar een ander seizoen:

…”Ons eerste kindje was een winterbaby, dus heb ik liefst weer een winterbaby, want dan kan ik de babykleedjes optimaal hergebruiken.”…

En bij sommigen onder hen is het kinderwens “dilemma” helemaal compleet. Ze liggen helemaal overhoop met zichzelf, omdat ze maar niet kunnen kiezen:

…”Mijn eerste is een zomerkindje en het tweede is een winterkindje. Nu we voor een derde gaan, twijfel ik. Beiden hebben wel iets vind ik. Maar we kunnen ook eens voor een lente- of een herfstkindje gaan.”…

Pas op, natuurlijk heeft iedereen het recht om openlijk uit te komen voor een voorkeur. We leven in een vrij land.

Maar, ik hoop dat tenminste het beséf bestaat dat dit soort bekommernissen onherroepelijk thuishoort in de categorie C.I.L. Compleet. Irrelevante. Luxeproblemen.

Dat ze beseffen dat er mensen zijn die na 20 seizoenen nog altijd geen baby in hun armen houden. Geen zomerbaby. Geen lentebaby. Geen herfstbaby. Geen winterbaby. En dat er mensen zijn die ongewild nooit hun kinderwens vervuld zien. In geen énkel seizoen dus.

Dat het die mensen absoluut geen bal zou kunnen schelen om een baby te krijgen, net op het moment dat er een gigantische sneeuwstorm over het land raasde en het 25 graden vroor. Dat die mensen er geen lor zouden om geven als het tijdens hun bevallingsverlof 3 maanden lang stortregende, begeleid door de meest vreselijke rukwinden. En dat het die mensen enigzins kwetst als anderen openlijk praten over Compleet Irrelevante Luxeproblemen.

Mijn beiden kinderen zijn, na jaren van vruchtbaarheidsbehandelingen, uiteindelijk geboren in het putje van de zomer. Met hun zonnebril op. Natuurlijk was het totaal ongepland (het seizoen dus, niet de kinderen) maar toch…ben ik dankbaar dat mij deze kleine persoonlijke wraakactie gegund is geweest. Tegenover al diegenen die steen en been kloegen omdat ze zo graag een zomerbaby wilden, maar pas bevielen in de herfst van datzelfde jaar….

 

 

In mijn 1:1 coachingprogramma begeleid ik gedreven 40+- vrouwen, die sperma- en/of eiceldonatie overwegen bij hun kinderwens.

Worstel jij ook met die complexe keuze? Elke week praat ik daarover graag met 2 dames in een gratis matchgesprek!

 

Ja, ik wil graag een gratis matchgesprek.

 

 

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

“Help, mijn partner wil geen kind!”
Jij bent 40+ en hebt een prangende kinderwens. Maar je partner deelt die kinderwens niet. Je hoopte altijd dat hij/zij...
Lees meer...
5 worstelingen bij het 40+- moederschap
Hoe zal het zijn om een 40+- mama te zijn? Hoe ga ik mij daar bij voelen? Ga ik even...
Lees meer...
Solo moeder worden: 5 twijfels die aandacht vragen!
Je bent je droompartner (nog) niet tegengekomen. Of je bent je droompartner verloren. Maar je wil wél graag moeder worden....
Lees meer...