FAQ- Mag ik naar de sauna gaan na de embryotransfer, tijdens de wachtweken?

FAQ- Mag ik naar de sauna gaan na de embryotransfer, tijdens de wachtweken?

Naar de sauna tijdens de wachtweken. Lekker ontspannend.  Goed idee of toch niet?

Durf vragen over wat je al dan niet mag doen tijdens de wachtweken ook zeker te stellen aan je fertiliteitscentrum of arts, bijvoorbeeld bij de terugplaatsing of inseminatie! Blijven zitten met vragen, werkt stress in de hand.

Over het gebruik van de sauna aan het (mogelijke)  begin van een zwangerschap – wat dat is wat de wachtweken tenslotte zijn – is nog geen proefondervindelijk onderzoek gebeurt bij mensen. Om begrijpelijke redenen. Er kan dus alleszins geen uitsluitsel worden gegeven over de vraag of sauna al dan niet schadelijk zou zijn tijdens de wachtweken.

Wel gebeurde onderzoek op ratten. De onderzoekers stelden de beestjes tijdens de eerste weken van de zwangerschap  bloot aan hoge temperaturen. Men stelde bij de ratten vervolgens meer zwangerschapsverliezen en afwijkingen aan de foetussen vast. Het is vooral op basis van dit onderzoek dat men aanraadt om geen risico’s te nemen en geen gebruik te maken van de sauna tijdens de eerste 14 weken van de zwangerschap. Dat advies kan worden doorgetrokken naar de wachtweken.

Bovendien geeft het feit dat je jezelf deze vraag stelt al aan dat je je er niet geheel comfortabel bij voelt om naar de sauna te gaan tijdens je wachtweken. Dus, ga je jezelf wel écht  zo lekker kunnen ontspannen dan?

Vraag eventueel meer uitleg aan je arts.

 

 

In mijn premium programma begeleid ik gedreven vrouwen die in hun race tegen de biologische klok te maken krijgen met sperma- en/of eiceldonatie.

Elke week houd ik graag ruimte vrij in mijn agenda om 2 oprecht geïnteresseerde dames te spreken in een gratis matchgesprek: waar struggle jij mee?, wat is jouw grote verlangen?, hoe zou ik jou daar bij kunnen helpen?

Spreek ik jou binnenkort?

 

Ja, ik wil graag een gratis matchgesprek.
 

Deel dit bericht: