FAQ- Wat is de leeftijdsgrens voor IVF met eiceldonatie in Spanje?

FAQ- Wat is de leeftijdsgrens voor IVF met eiceldonatie in Spanje?

Spanje is een populaire bestemming als het gaat over IVF met eiceldonatie. De vrij hoge  leeftijdsgrens  is één van de redenen van deze populariteit.

De leeftijdsgrens voor IVF met eiceldonatie ligt in Spanje met name op 50 jaar.

Dit betekent dat een embryo dat ontstaan is via IVF met eiceldonatie in Spanje kan teruggeplaatst worden tot voor de 51ste verjaardag van de wensmoeder.

In uitzonderlijke gevallen leggen  fertiliteitsklinieken in Spanje de leeftijdsgrens voor IVF met eiceldonatie op 51 jaar (embryotransfer voor 52ste verjaardag), bijvoorbeeld als er nog ingevroren embryo’s zijn.

Vanaf 49 jaar kunnen extra medische tests worden gevraagd; de leeftijdsgrens kan in die zin dus afhangen van de medische toestand van de wensmoeder.

Een fertiliteitskliniek kan hierover ook altijd een eigen beleid voeren, dus doe altijd goed navraag over de leeftijdsgrens voor IVF met eiceldonatie als je een fertiliteitskliniek in Spanje contacteert.

De leeftijdsgrens voor IVF met eiceldonatie in Spanje is hiermee hoger dan in België waar wettelijk gezien nooit een embryotransfer kan plaatsvinden na de 47ste verjaardag van de wensmoeder.

De leeftijdsgrens voor IVF met eiceldonatie in Nederland is in 2016 verhoogd naar 50 jaar.

 

 

In mijn 3 maanden VIP programma begeleid ik gedreven vrouwen die in hun race tegen de biologische klok te maken krijgen met sperma- en/of eiceldonatie.

Elke week houd ik graag ruimte vrij in mijn agenda om 2 oprecht geïnteresseerde dames te spreken in een gratis matchgesprek: waar struggle jij mee?, wat is jouw grote verlangen?, hoe zou ik jou daar bij kunnen helpen?

Spreek ik jou binnenkort?

 

Ja, ik wil graag een gratis matchgesprek.

Deel dit bericht: