FAQ: Waarom zou ik naar Spanje gaan voor IVF met eiceldonatie?

FAQ: Waarom zou ik naar Spanje gaan voor IVF met eiceldonatie?

Overweeg jij IVF met eiceldonatie? Dan lijkt Spanje wel “thé place to be”.

Waarom is Spanje dan precies zo populair voor dat soort fertiliteitsbehandelingen?

Veel wensouders gaan naar Spanje voor IVF met eiceldonatie om één of meer van volgende redenen:

• De leeftijdsgrens voor IVF met eiceldonatie ligt in Spanje veelal hoger dan in eigen land (afhankelijk van het beleid van de fertiliteitskliniek, meestal tot en met 50 jaar, in enkele uitzonderlijke gevallen ouder).

• Er is een groot aantal eiceldonoren in Spanje.
• Er zijn in Spanje daardoor geen of amper wachtlijsten voor IVF met eiceldonatie, waardoor men geen kostbare tijd verliest (aangezien wensouders vaak al 40+ zijn als ze overwegen om hun kinderwens via eiceldonatie te vervullen, is dit een belangrijk punt).
• Door het grote aanbod aan eiceldonoren in Spanje, is optimale matching mogelijk. Er zijn ook jongere eiceldonoren beschikbaar wat de slaagkansen verhoogt.
• Er is een zeer groot aantal fertiliteitsklinieken in Spanje die IVF met eiceldonatie aanbieden (ca. 250), in minstens alle grote steden. Keuze te over dus.
• Wensouders gaan soms naar Spanje voor IVF met eiceldonatie omdat ze een anonieme eiceldonor verkiezen en dit donorprofiel niet toegelaten is in eigen land (bijvoorbeeld Nederland).
• Er is in Spanje een open beleid naar alleenstaande wensmama’s toe. Zij worden zonder problemen toegelaten tot IVF behandelingen met eiceldonatie (dubbele donatie), zelfs zonder psychologische screening. Voor lesbische wensmama’s is er in Spanje ook een open beleid. Zij kunnen in Spanje terecht voor een speciaal soort IVF met eiceldonatie, namelijk waarbij de ene wensmama eicellen doneert en de andere wensmama het embryo teruggeplaatst krijgt (ROPA- methode).

• Wensouders van 40+/ 45+ gaan soms naar Spanje voor IVF met eiceldonatie omdat ze alles op alles willen zetten voor een “laatste kans baby” (kwalitatieve behandelingen in privé klinieken, extra testen die men niet in eigen land uitvoert, jonge donoren, holistische benadering,…).

 

 

 

Moet jij IVF met eiceldonatie overwegen bij het vervullen van je kinderwens?
Dit is een levensbepalende en uiterst complexe beslissing.
Doordenk en doorvoel of dit voor jou de passende keuze is.

Wik en weeg ook welk donorprofiel jouw voorkeur heeft (anoniem/ identificeerbaar/ bekend, in Spanje dus anoniem), welke informatie je idealiter zou willen van de donor (zeer beperkt in Spanje), hoe belangrijk het is om inspraak te hebben in de keuze van de donor (beperkt in Spanje), enz.

Zoek een land en fertiliteitskliniek die optimaal afgestemd is op jouw lijstje van waarden en wensen (er zijn uiteraard nog andere opties als Spanje voor IVF met eiceldonatie).

Dit gaat om één van de allerbelangrijkste beslissingen in je leven dus het moét kloppen voor jou!

 

Ik help jou hier graag bij.
In mijn 3 maanden VIP programma begeleid ik gedreven vrouwen die in hun race tegen de biologische klok te maken krijgen met sperma- en/of eiceldonatie.
Elke week houd ik graag ruimte vrij in mijn agenda om 2 oprecht geïnteresseerde dames te spreken in een gratis matchgesprek: waar struggle jij mee?, wat is jouw grote verlangen?, hoe zou ik jou daar bij kunnen helpen?
Spreek ik jou binnenkort?

 

Ja, ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek!

Deel dit bericht: