Dit moet mij van het hart

Dit moet mij van het hart

Ik vind het on-voor-stelbaar hoe het medische (fertiliteits-)circuit als systeem het fysieke en het mentale als twee aparte dingen blijft benaderen!

Ok, er zijn hier en daar geluiden en initiatieven in de andere richting. Maar deep down voél je nog altijd als overheersende overtuiging: het medisch- fysieke primeert. Veruit.

Willens nilles beïnvloedt deze uitgangshouding ieder van ons die in dit systeem belandt. We pikken die energie op en nemen het in min of meerdere mate mee.

Maar natuuuuuuurlijk zijn je body en je mind/ energie géén dingen die los van elkaar staan (deeeeuuuhhh). Je mind en energie beïnvloeden je body. Je body toont je dingen die spelen in je mind, zelfs al lang voor je mind het doorheeft.

Een krachtige mindset en hoge energie voor en tijdens je fertiliteitstraject zijn géén leuk bijkomstigheidje. Geen nice-to-have- toemaatje.
Het gaat niét gewoon over “je mentaal (opnieuw) goed voelen”. Heel eerlijk, dat is op dit moment waarschijnlijk niet dé prioriteit on top of your mind. Jouw prioriteit is een b-a-b-y. En liefst snel want je biologische klok ontploft.

Waar gaat het dan wel over?

Het mentale stuk is cruciaal om ‘drop out’ te vermijden. Je zou denken dat wensouders meestal stoppen met fertiliteitsbehandelingen om reden dat ze van de dokters de stempel ‘uitbehandeld’ krijgen. Of omdat hun terugbetaalde pogingen op zijn. Dat is niet zo: onderzoek wijst duidelijk uit dat het merendeel afhaakt om reden dat… de mentale veerkracht op is. En dat is wat jij niet wil (drop out= probably no baby).

Maar het gaat over méér dan dat!

Het is namelijk cruciaal dat je in die bijzondere, bevrijdende flow komt waarbij…

… je keuzes over je kinderwens helemaal kloppend voelen, rationele weerstanden van je af glijden

… angsten, twijfels en de drang naar rationele controle plaats maken voor vertrouwen en overgave, je voor het eerst sinds lang naar je gevoel durft luisteren
… je weer mogelijkheden ziet en voélt en er 100 kg van je schouders valt

Die vibe is enorm krachtig! En ónmisbaar om te kunnen ontvangen wat je verlangt!

Let wel, als je eicelvoorraad bijna uitgeput is (en als veertiger en zeker vijftiger is die kans zeer reëel), je eileiders geblokkeerd zijn of er sprake is van eerder welke andere medische indicatie, dan ga je niet zonder meer een baby energetisch bijeen manifesteren. Dan heb je ook medische support nodig. En liefst snel. Punt aan de lijn. Stop de escape route please.

Ik pleit er dus hoegenaamd niet voor om het medisch- fysieke te negeren en je kop diep in het zand te steken. Ik houd wel een stevig pleidooi voor én én: geef body én mind/ energy alle aandacht die ze verdienen.

 

Het mind/ energy stuk pakken we samen aan in mijn coachingaanbod.

Contacteer me voor een gratis online matchgesprek als je een YESSSSS voelt.

 

Yesssssss ik plan graag een gratis online matchgesprek in

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Deze bewering over IVF in Spanje wil ik hier ontkrachten
Dat de meeste mensen voor IVF in Spanje kiezen, juist omdat de eicel- en spermadonoren daar anoniem zijn en omdat...
Lees meer...
Wanneer ben je “uitbehandeld” wat betreft je kinderwens?
Wanneer ben je "uitbehandeld" wat betreft je kinderwens? Deze vraag heb ik me de voorbije week meermaals gesteld! N.a.v. de...
Lees meer...
Wat maakt de kinderwens van een 40+- vrouw zo specifiek?
De kinderwens van een 40+- vrouw, is totaal niet te vergelijken met de kinderwens van een vrouw die pakweg 10...
Lees meer...