De mysterieuze verdwijning van Generaal Viskop

De mysterieuze verdwijning van Generaal Viskop

“Hij is weg! Hij is gewoon WEG! Hoe KAN DAT NU?”

Ik ben net ons koffertje aan het uitpakken nadat we zijn thuisgekomen van een weekendje weg, als ik de huiveringwekkende kreet van mijn jongste zoon hoor vanuit de woonkamer.

“Heuh? Jaaaa, Generaal Viskop is verdwenen! Alleen Hanenkam is er nog”, hoor ik vervolgens ook mijn oudste zoon roepen. Ik begrijp nu dat het gaat over één van onze twee sluierstaartgoudvissen, die- normaal- in een klein aquarium op de marmeren vensterbank van onze woonkamer zitten. Mijn jongens zijn verantwoordelijk voor de naamgeving van onze vissen trouwens. Mijn mening hebben ze niet gevraagd.

Mijn partner en ik snellen toe om vast te stellen… dat Generaal Viskop inderdaad op mysterieuze wijze verdwenen is. Hanenkam zwemt eenzaam en verweesd rond in het rechthoekige bakje.

Wat volgt is een paniekerige zoektocht door het voltallige gezin: op de parket, op het tapijt, onder het tapijt (deeeuuhhh, hoe zou Generaal Viskop in godsnaam onder het tapijt geraken), onder de stoelen, tussen de keramieken potjes met plantjes op de vensterbank,… Niks.

Mijn partner- die altijd al een verrassend sterke emotionele band met onze goudvissen heeft gehad en dus danig uit zijn lood is geslagen- concludeert na ongeveer 10 minuten tevergeefs zoeken blooooeeeedserieus: “Dan kan het niet anders of er moet iemand hebben ingebroken en de vis hebben gestolen dit weekend.” Ik blijf er bijna in van het lachen. Mijn gezinsleden kunnen het niet appreciëren. Ze vinden mijn lachsalvo hoogst ongepast in deze precaire crisissituatie.

Nog een paar minuten later blijkt dat de vermiste vis niét is meegenomen door een snode inbreker (I knew it), maar dat hij – na wat ongetwijfeld een indrukwekkende sprong geweest moet zijn- uit het aquarium en in een varenplantje is beland. Een zucht van opluchting gaat door ons gezin als ook nog eens blijkt- ongelooflijk want het beest moet intussen toch al minstens een half uur strijk liggen in een kurkdroge plant- dat Generaal Viskop nog voorzichtige tekens van leven vertoont.

Fast forward: na een korte herstelperiode, waarbij de Generaal duidelijk even moest bekomen van zijn stunt, zwemt hij alweer een paar dagen schijnbaar rustig rond. Maar af en toe schrik ik op van een subtiel plonsgeluidje ter hoogte onze viskom. Plooop. Het zou mij niet verbazen als GV een nieuwe “big leap” beraamt…

 

Wie ook een “big leap”, een grote sprong beraamt, zijn mijn klanten.

Als je 40+ bent met een kinderwens, besef je dat de tijd dringt. Dat het nu of nooit is om (nog eens) te springen, knopen door te hakken, een weg in te slaan of van weg te veranderen.

Toch vertoon je uitstelgedrag. Je zwemt, euh draait, in denkcirkeltjes.

Iéts houd je tegen om voor de volle 100% voor je hartsverlangen naar (nog) een baby te gaan, volgens het scenario dat nu voorligt. Je botst op je eigen limieten, angsten, belemmerende gedachten.

Het gaat bijna altijd over patronen, die je al vaker in je leven bent tegengekomen. Geen wonder dat je er bij deze levensbepalende kwestie weer keihard tegenaan botst.

Deze komen voort uit…

… je familiesysteem, met zijn fascinerende en krachtige dynamieken over generaties heen
… inkervingen’ vanuit je jonge kindertijd (iédereen heeft ze) waardoor je een bepaald ‘masker’ uit zelfbescherming hebt opgezet
… oude pijnen (bv. pestgedrag, stukgelopen relatie,…)

En daarmee samenhangend…

… zelftwijfel
… perfectionisme
… angst voor afwijzing
… overdreven verantwoordelijkheidszin (vaak m.b.t. waar je niet verantwoordelijk voor bént)

Kinderwenscoaching vraagt vaak dat we naar deze onderliggende, blokkerende patronen gaan kijken.

Zodat je vooruit kan, in welke richting dan ook.

Zodat je kan connecteren met waar het eigenlijk allemaal om draait in dit levensgroot vraagstuk: jouw verlangen naar een (eerste of volgende) kind. Dat heel erg duidelijk of juist heel weifelend aanwezig is.

Support nodig bij je “big leap”? Ik nodig elke week 2 vrouwen (eventueel met hun partner) uit voor een gratis online matchgesprek.

Wil je in aanmerking komen, vul dan even de intakevraagjes in en ik neem heel snel contact met je op.

 

Ik meld mij aan voor een gratis matchgesprek

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Deze bewering over IVF in Spanje wil ik hier ontkrachten
Dat de meeste mensen voor IVF in Spanje kiezen, juist omdat de eicel- en spermadonoren daar anoniem zijn en omdat...
Lees meer...
Waarom ik nog vaak terugdenk aan de Australiër in Laos
Het was al stikdonker toen we er per boot arriveerden via de brede Mekong rivier. Het Laotionaanse dorpje bestond uit...
Lees meer...
Het drama van de ‘vintage roze’ muren
De muur van mijn coachingruimte waar ik momenteel op kijk, is geschilderd in de kleur ‘vintage roze’. Zegt het je...
Lees meer...