Unieke ontmoeting met Wouter Torfs!

Unieke ontmoeting met Wouter Torfs!

Wat hebben schoenwinkels met vruchtbaarheidsbehandelingen te maken? Op het eerste zicht inderdaad bitter weinig. En toch zal ik bij het binnenstappen van het ene (een schoenwinkel dus) voortaan mogelijks spontaan denken aan het andere (vruchtbaarheidsbehandelingen met name). En dat zit zo…

Schoenwinkels kennen voor mij geen geheimen. Mijn partner noemt mij niet voor niets “ons Imelda”. Nvdr: Imelda Marcos is de weduwe van de voormalige Fillipijnse president Marcos. Ze is berucht om haar enorme verzameling schoenen.

Bij elke wandeling over de Meir in Antwerpen (en dat zijn er tamelijk veel) stap ik minstens één schoenwinkel binnen. Natuurlijk koop ik bijlange niet elke keer een paar- mijn schoenenverzameling is véél minder indrukwekkend dan die van de echte Imelda- maar alleen al het snollen door de rekken vol sneakers, laarsjes en aanverwanten maakt mij blij.

Zonder twijfel huppel ik dus binnenkort ook weer eens de winkel van Schoenen Torfs binnen. En elke keer dat ik dat voortaan doe, ga ik toch weer een klein momentje terugdenken aan die zonnige namiddag, toen ik CEO Wouter Torfs ontmoette achter de schermen van zijn hoofdkantoor in Sint-Niklaas.

Alles lijkt positiviteit uit te stralen daar in het Torfs-bastion. De Flashy gele muren. De lange rij awards voor werkgever van het jaar. De slogan op de muren: “Great place to work”. De lachende werknemers. Een mens zou er bijna instant de drang krijgen om te solliciteren.

 

CEO Wouter Torfs IS zijn imago: professioneel maar aimabel . We ontmoetten hem met een 3-koppige delegatie van patiëntenvereniging De Verdwaalde Ooievaar in het kader van de lancering van onze brochure “Vruchtbaarheidsbehandelingen optimaal integreren in de werksituatie: een win-win voor werkgever en werknemer.”

Want wie konden we beter vragen om ‘pionier’ voor deze brochure te zijn dan de CEO van de 9-voudige werkgever van het jaar? Inderdaad…

 

Wouter Torfs was meteen bereid om het project van de brochure mee te ondersteunen. Maar liefst 95% van al zijn werknemers zijn vrouwen, zo vertelt Torfs. En ja, er zijn uiteraard ook al werknemers geweest die met vruchtbaarheidsbehandelingen geconfronteerd werden. Dat zij binnen hun werksituatie begrip moeten krijgen, vindt hij evident. Dat hij als werkgever met zijn houding een wereld van verschil kan maken in het fertiliteitstraject van een werknemer, dat beseft hij. “Iedereen binnen dit bedrijf moet zichzelf kunnen zijn”, zo gaat hij verder, ” en dat geldt natuurlijk ook als er een kinderwens is”. In onderling overleg is heel veel mogelijk, gelooft hij rotsvast.

Dat de constructieve houding van de werkgever van het jaar in deze een voorbeeld mag zijn voor veel andere werkgevers! Dat hopen wij van harte!

 

In welke mate slaag jij erin om je fertiliteitstraject te integreren in je professioneel leven? Wil je een goede tool om in overleg te gaan met je werkgever, gebruik dan de brochure die ik mee schreef voor De Verdwaalde Ooievaar:https://werkgevers.deverdwaaldeooievaar.be/

 

 

Diezelfde avond werd Wouter Torfs voor de 10de keer op rij verkozen tot werkgever van het jaar. En voor zover ik kan oordelen, was dat niet geheel onterecht.

 

Stel jij je onder meer ook praktische vragen, zoals over je moederschapswens in relatie tot je professioneel leven  ? Dit kan ook aan bod komen in mijn 1:1 coachingprogramma .

 

Vraag hier je gratis online matchgesprek aan.

 

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Solo moeder worden: 5 twijfels die aandacht vragen!
Je bent je droompartner (nog) niet tegengekomen. Of je bent je droompartner verloren. Maar je wil wél graag moeder worden....
Lees meer...
Beschermd tegen ontslag tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen?: ja of nee?
Stel dat je in een medisch traject stapt, hoe gaat dan dan lopen in combinatie met je werk? In hoeverre...
Lees meer...
Apetrots: hier is de brochure voor werkgevers!
"Je graad van relaxed zijn in een IUI- of IVF-traject, valt of staat met de houding van je werkgever." "Je...
Lees meer...