Struisvogel of roadrunner?

Struisvogel of roadrunner?

 “Ik voel mij precies constant onrustig.”

“Ik ben bang dat ik de boot gemist heb.”

“Ik heb altijd gedacht dat ik geen kinderwens heb, maar nu slaat de twijfel plots toe. Ik ben zo in de war.”

“Ik word plots depressief van het idee om het hoofdstuk kinderen misschien te moeten afsluiten.”

“Ik zit met een buik vol mieren want ik vrees dat mijn tijd voor een kind bijna op is.”

“Ik kan precies niet meer helder denken over mijn kinderwens”

“Daten is moeilijk want ik ervaar zo veel druk.”

 

Ik lees deze berichten in mijn mailbox.

Ik voel de verwarring, ja zelfs paniek van deze vrouwen (vaak, maar niet altijd, zonder partner). Meestal 35+/ 40+. Met een zowat ontploffende biologische klok.

Been there too ladies … en de vertwijfeling in jullie berichten is zooooooo herkenbaar.

Misschien verwacht je nu dat ik ga zeggen dat je onrust totaal onterecht is. Dat het wel zal goedkomen. Vooral als je goed voor jezelf zorgt, gezond eet, op tijd en stond de nodige supplementen slikt,….  Dat je een tanende vruchtbaarheid op die manier kan voorblijven.

Maar dat ga ik dus niét doen. Omdat ik dan je ‘kop-in-het-zand- zoals-een-struisvogel‘- modus (verder) activeer. En daar help ik je geen stap mee vooruit. Op korte termijn kan dat comfortabel voelen, maar op lange termijn word je daar alleen maar onrustiger van.  EN (!!) je verliest er ongelooflijk kostbare tijd mee. DAT vooral!  De ‘kop-in-het-zand-zoals-een struisvogel-‘ modus kost je zoveel, zorgt ervoor dat het alleen maar lastiger, complexer, duurder… wordt om toch een kinderwens te vervullen.

kinderwenscoach

 

Want- wake-up call- time is eggs!! Daar draait het om. Onze eicelreserve en eicelkwaliteit dalen eens 35+/40+. Bij ieder op een ander tempo, maar dalen doen ze.  Geen gezond leven dat daar tegenop kan. Onze eicellen zijn (in tegenstelling tot de mannelijke tegenhangers, de zaadcellen, die permanent nieuw worden aangemaakt)al heel ons leven in ons lichaam aanwezig en dus dalen ze in aantal en verouderen ze met ons mee, de kans op beschadiging neemt toe. Zo simpel is het eigenlijk.

OK Viki, behoorlijk deprimerende praat.  Waar wil je naar toe? Dat ik helemaal in een blinde paniek schiet?

Nope, in een vlaag van  paniek en in een razende snelheid naar een bepaald scenario rushen – eerder de miep-miep-roadrunnner-modus– is niet waar ik je wil toe aanzetten. Daarvoor is deze beslissing te belangrijk. Ze bepaalt jouw toekomst, jouw leven. EN vooral ook die van jouw kind. Als je gaat voor een kind (al dan niet alléén), dan moet dat 100% goed voelen. De manier waarop je die wens dan eventueel verwezenlijkt- met een donor (anoniem/ bekend/ identificeerbaar), met een co-ouder, pleegzorg,…- moet helemaal bij jou passen.

kinderwenscoach

Waar ik je wel wil toe aanzetten, is om de gulden middenweg te nemen tussen vertragen en versnellen. Tussen de struisvogel en de roadrunner.

Durf die kinderwens- die misschien heel sterk en diep is, maar misschien ook heel aarzelend en met heel veel twijfels-  vast te pakken en ernaar te kijken. Met alle verlangen en angsten erbij.  Durf je afvragen wat je drijft en wat je precies tegenhoudt. Durf eerlijk te zijn met jezelf en je af te vragen wat daarin voor JOU belangrijk is.  Maar doe het nu, op korte termijn. Schuif het niet meer op de lange baan, omdat dat op dit moment toch wel comfortabeler voelt. Verspil biologisch geen unieke tijd meer! Kom tot een overtuigde  “ja” of een overtuigde “nee” (die overtuigde “nee” is even waardevol als die overtuigde “ja”, voor alle duidelijkheid!!).

Ben jij een struisvogel en/of een roadrunner? Wat levert je dat op? En wat kost het je? Welke stappen heb je hierin te zetten denk je?

 

Met mijn VIP programma help ik je om voluit over een keuze over je kinderwens te gaan staan. Het programma bevat een aantal krachtige onderdelen, die jou zonder al te veel te fuzz en tijdsverlies, tot een doorbraak brengen: 6,5u individuele begeleiding op jouw maat, een inspiratieboek met extra tools (facultatief,  bij wijze van bonus) en een besloten Facebookgroep met enkel klanten van dit programma voor eventueel “peer support” (gemiddelde doorlooptijd: 10 weken). Meer is er meestal echt niet nodig!

Elke week houd ik plek in mijn agenda voor 2 gratis, vrijblijvende kennismakingsgesprekken. Daarin praat ik graag met jou over jouw struggelingen, jouw verlangen en hoe ik je daar eventueel zou kunnen bij ondersteunen.

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 
In mijn gratis reflectieboek ‘Hoe maak je de beste keuzes bij jouw moederschapswens’ zet ik je al een eerste stapje op weg bij het maken van jouw keuze over je kinderwens. Ik toon je met name welke mechanismen je keuzeproces in de weg staan. Cruciaal om tot een shift te komen!

kinderwenscoach

 

Download hier mijn gratis reflectieboek.

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

5 worstelingen bij het latere moederschap
Hoe zal het zijn om een latere mama te zijn? Hoe ga ik mij daar bij voelen? Ga ik even...
Lees meer...
Alleen gaan voor een kind?: 7 redenen waarom dit keuzeproces zo moeilijk is
Je hebt een kinderwens. Heel duidelijk. Of heel aarzelend. Maar je hebt geen partner. Of een partner die jou niet...
Lees meer...
5 tekenen dat je nog niet voluit achter je keuze staat!
Je staat voor een moeilijke keuze in verband met je kinderwens: ga je voluit voor die kinderwens?, ga je het...
Lees meer...