Apetrots: hier is de brochure voor werkgevers!

Apetrots: hier is de brochure voor werkgevers!

“Je graad van relaxed zijn in een IUI- of IVF-traject, valt of staat met de houding van je werkgever.”

“Je werk is de zoveelste stressfactor in het verhaal. Als je daar begrip krijgt van je werkgever, is dat een héle belangrijke stressfactor minder.”

“Je gaat beter zo’n IVF- traject in als alles meezit. Je werk is daarvan een belangrijk onderdeel”

Hoe is dat voor jou als je die quotes ziet staan? Hoe loopt jouw professioneel leven sinds je bezig bent met IUI- of IVF- behandelingen? Hoe verloopt de combinatie van die beiden? Krijgt die combinatie een score groen, rood of oranje bij jou? En wat bepaalt die score?

Laat mij om te beginnen iets heel belangrijks vertellen. Hoe jouw fertiliteitstraject verloopt in relatie tot je professioneel leven, en vice versa, daar heb jij voor een niet te onderschatten deel ook zélf de regie over. Dat is goed nieuws, voor alle duidelijkheid. Ik heb het er later zeker nog over met jullie, want dat is het deel waar ik jullie vanuit mijn coachende rol kan in begeleiden.

Maar uiteraard hangt heel veel ook af van de mate van begrip dat jij krijgt van je werkgever.   De bovenstaande quotes zijn een kleine greep uit de resultaten van de bevraging die ik deed bij 35 wensouders. Die bevraging kaderde in een lezing die ik maakte voor bedrijven over dit thema.

Wel, ik ben ongelooflijk blij dat de output van die bevraging heeft geleid tot een prachtige brochure voor de werkgever.  Patiëntenvereniging De Verdwaalde Ooievaar bracht die uit, met de expliciete steun van een aantal fertiliteitsklinieken. Ze richt zich op een positieve manier tot werkgevers, legt uit waarom het ook in hun belang is om een constructieve houding aan te nemen in het IUI-/IVF-traject van een werknemer en geeft een reeks tips over hoe leidinggevenden dat concreet kunnen aanpakken.

IVF IUI werkgever brochure

 

Ik ben toch wel een tikkeltje megatrots dat ik de pen van deze brochure in handen mocht houden en de hoofdredactie mocht verzorgen. Maar het is enkel dankzij de nauwgezette copywriting van Els, het herhaalde naleeswerk van Marijke en Sven, de grafische talenten van Linde en de digitale skills van Sven dat ze er effectief ligt!

Na het 99ste (bij benadering dan) herlees- en aanpasrondje kwam er wel eens licht gevloek aan te pas, maar… we did it!

Je vindt de brochure normaal in verschillende fertiliteitscentra. De brochure is ook digitaal beschikbaar als webpagina en als downloadbare pdf.

Nu is het zaak om de boodschap ook effectief wijd te verspreiden bij werkgevers! Daar zetten wij ons met het team van De Verdwaalde Ooievaar  vierkant achter. Ook JIJ kan hierin jouw steentje bijdragen. Door de brochure aan JOUW eigen werkgever te bezorgen bijvoorbeeld. Ik zou zeggen: HELP US SPREAD THE WORD!!

brochure werkgevers          

 

Loopt die combinatie van werk en vruchtbaarheidsbehandelingen bij jou niet zo vlot? Of heb je het gevoel dat jouw professioneel leven nagenoeg on hold is komen te staan? Mijn begeleidingsprogramma rond moederschapswens  biedt zeker handvaten om ook op dat punt een positieve beweging te brengen.

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 

 

 Wil je mijn blogartikel graag 2- wekelijks rechtstreeks in je mailbox krijgen? Meld je dan nu aan! Je krijgt dan ook meteen het waardevolle reflectieboek ‘Hoe maak je de beste keuzes bij jouw moederschapswens’ mee doorgemaild!

kinderwenscoach

 

 

 Meld je hier aan voor mijn artikels en mijn gratis reflectieboek.

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Beschermd tegen ontslag tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen?: ja of nee?
Stel dat je in een medisch traject stapt, hoe gaat dan dan lopen in combinatie met je werk? In hoeverre...
Lees meer...
Unieke ontmoeting met Wouter Torfs!
Wat hebben schoenwinkels met vruchtbaarheidsbehandelingen te maken? Op het eerste zicht inderdaad bitter weinig. En toch zal ik bij het...
Lees meer...
IVF/ IUI: wel of niet vertellen op je werk?
Breng ik mijn baas en collega's  op de hoogte van mijn vruchtbaarheidsbehandelingen (IVF of IUI)  of net niet? Wettelijk gezien...
Lees meer...