Met IVF-/ IUI- medicatie het vliegtuig op : 5 ultrabelangrijke aandachtspunten!

Met IVF-/ IUI- medicatie het vliegtuig op : 5 ultrabelangrijke aandachtspunten!

Het reis-seizoen bij uitstek is begonnen. Ga jij met IVF-/IUI-medicatie het vliegtuig op? Het kan in principe zonder problemen…

“In principe” veronderstelt dat je een paar rampscenario’s vermijdt. Rampscenario’s zoals daar zijn:

  • …je IVF-/IUI-medicatie die dagen te laat toekomt omdat je koffer per abuis in Timboektoe is terecht gekomen…
  • …verdacht worden van het beramen van een terroristische aanslag met een als koelelementje vermomde bom…
  • …de toegang tot het vliegtuig ontzegd worden omdat je voor een zware drugsgebruiker wordt gehouden…
  • …en meer van dat fraais…

De kans op dit soort rampscenario’s herleid je tot (bijna) nihil door rekening te houden met de onderstaande aandachtpunten.

 

IVF IUI medicatie vliegtuig

 

 

1.Medisch attest

Vraag je fertiliteitscentrum of behandelend arts om een attest. Het attest is Engelstalig en voorzien van de datum, handtekening en stempel van de arts.Daarin verklaart hij/zij dat je behandeling bent, met een opsomming van de IVF-/IUI-medicatie die je neemt. Laat ook spuitjes en naalden (eventueel ook noodzakelijke koelelementje: zie verder) vermelden. Het attest vermeldt tenslotte ook de behandelingsduur.

Een voorbeeldje van hoe zo’n attest er kan uitzien:

“My patient, Mrs….., is under treatment with the following medication:

 

 Therefor, she is carrying needles and syringes

The medication is for a … week/month period.

She needs tot carry the medication, needles and syringes necessary for the treatment all the time. So please allow her to take them on the flight.

Thank you…”

Je toont de medicatie, spuiten, naalden én het attest best spontaan bij de veiligheidscontrole, op weg naar het vliegtuig.

2. Originele verpakking

Laat de IVF-/IUI-medicatie in de originele verpakking, met het stickertje met je naam erop en de bijsluiter erin. Dat verduidelijkt het één en ander.

3. Kleine handbagage

Neem alle IVF-/IUI-medicatie, spuiten en naalden mee in een kleine handbagage, die je niet incheckt en altijd bij je houdt, ook als grotere stukken handbagage in de opbergvakken bovenaan moeten. Op die manier voorkom je dat je broodnodige medicatie en hulpstukken verliest of dat ze laattijdig toekomen (remember Timboektoe). Bovendien is het niet – geacclimatiseerde bagageruim van het vliegtuig, waar de grote bagage wordt opgeborgen, qua temperatuur mogelijks niet ideaal voor jouw medicatie.

4. Koeltasje

Bepaalde medicatie moet je misschien gekoeld bewaren. Doe navraag bij je apotheek, arts of fertiliteitsentrum. Steek het in dat geval in een koeltasje met koelelementje (voor de aandachtige lezer: inderdaad in je kleine handbagage).

5. Extra voorraadje

Neem altijd wat extra IVF-/IUI-medicatie, spuiten en naalden mee t.o.v. het aantal dagen dat je weg bent. Je weet maar nooit dat je vliegtuig serieuze vertraging oploopt of dat je door andere onvoorziene omstandigheden langer ter plekke moet blijven.

Voila, klaar om te vertrekken. Goeie reis!

 

Heb je nog allerhande andere praktische vragen?  Ook die zijn belangrijk en kunnen tijdens mijn individueel begeleidingsprogramma  even aan bod komen. Ik bied je verder vooral een uitgebreide emotionele begeleiding in 5 stappen.

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

Wil je mijn blogartikel graag 2- wekelijks rechtstreeks in je mailbox krijgen? Meld je dan nu aan! Je krijgt dan ook meteen het waardevolle reflectieboek ‘Hoe maak je de beste keuzes bij jouw moederschapswens’ mee doorgemaild!

kinderwenscoach

Meld je hier aan voor mijn artikels en mijn gratis reflectieboek.

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Solo moeder worden: 5 twijfels die aandacht vragen!
Je bent je droompartner (nog) niet tegengekomen. Of je relatie is geëindigd. Maar je wil wél graag moeder worden. En...
Lees meer...
“Hoe leer ik leven met die onzekerheid rond mijn kinderwens?”
Rond vruchtbaarheidsbehandelingen doen veel apenverhalen de ronde. Gek genoeg worden die vaak verspreid door mensen die het nooit zelf meemaakten,...
Lees meer...
GASTBLOG – De lange reis naar 2 wondertjes!
Ik ben Keely, 44 jaar. Ik ben alleenstaande mama van Tammin (6 jaar) en Sita (5 jaar). Het duurde ruim...
Lees meer...