Wat is de meest gehoorde reden om niet voor mijn begeleiding te kiezen?

Wat is de meest gehoorde reden om niet voor mijn begeleiding te kiezen?

“Ik heb het heel druk, vooral ook in combinatie met mijn werk. Bij nader inzien kan ik het begeleidingstraject er nu echt niet bijnemen. Het is gewoon niet het moment.”

Ja, dat is hem dus. De reden die ik het meest hoor- meestal n.a.v. een gratis kennismakingsgesprek- in het geval men er voor kiest om uiteindelijk toch niet in mijn begeleidingstraject te stappen.

 

Het is een begrijpelijke reactie. We hebben het allemaal druk. Anderzijds kan je jezelf de vraag stellen: wanneer ga je wél echt genoeg tijd hebben? Let’s face it: NOOIT !!!  Maar vooral: waar draait het hier écht om? Wat zit er écht achter die gedachte “ik kan het er niet bijnemen“?

Kan je het er echt niet bijnemen? Is dat echt zo onmogelijk? Probeer het eens te bewijzen. En probeer nu het tegenovergestelde ook eens te bewijzen: “Ik kan het er wel bijnemen.”  Wat leer je hieruit? Misschien dat het een kwestie is van prioriteiten stellen: hoe belangrijk is het voor jou om dingen te gaan veranderen?

Of durf je het er niet bijnemen? Durf jij kiezen voor jezelf door hier tijd (en geld) voor uit te trekken? Hoe belangrijk is dit en ben JIJ? Hoe moeilijk is het voor jou om te kiezen voor jezelf? Waar doe je dat eventueel nog: niet durven kiezen voor jezelf of geen tijd maken voor jezelf? Hoe streng ben je voor jezelf? Waar doe je dat nog?

Of wil je het er niet bijnemen? Wil je geen spannend gevoel? Wil je liever niet uit je comfortzone komen (want ja, verandering vraagt altijd dat we een beetje uit onze comfortzone komen) Wil je liever niet stilstaan bij een aantal zaken?

 

Feit is dat we onszelf enorm kunnen begrenzen door onze gedachten en de smoesjes die we onszelf graag wijsmaken.(waar doe je dat misschien nog?) Maar als je echt verandering wil, dan is het cruciaal om die gedachten of die smoesjes overboord te smijten. Anders kom je geen stap vooruit.

Met de gedachte of het smoesje aan jezelf “ik kan het er nu niet bijnemen” positioneer je jezelf min of meer in een slachtofferrol: “Ik wil het wel hoor, maar ik kan het niet omwille van mijn werk, mijn drukke leven, …” Maar je bent geen slachtoffer. Je hebt wel degelijke keuze: je gaat het erbij nemen of je gaat het er niet bijnemen. It’s up to you. Zo simpel. Tijd heb je niet, tijd maak je. Voor de dingen die JIJ belangrijk genoeg vindt.

De praktische modaliteiten om het er wel bij te nemen, die kunnen we samen perfect creëren. Er zijn verschillende opties die open liggen om mijn individueel begeleidingsprogramma te volgen. Onder meer dit soort praktische zaken kunnen aan bod komen in een gratis kennismakingsgesprek.

Waar een wil is, is een weg. Aan jou de keuze of je die weg inslaat met mij of niet.

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 

Wil je mijn blogartikel graag 2- wekelijks rechtstreeks in je mailbox krijgen? Meld je dan nu aan! Je krijgt dan ook meteen het waardevolle reflectieboek ‘Hoe maak je de beste keuzes bij jouw moederschapswens’ mee doorgemaild!

kinderwenscoach

Meld je hier aan voor mijn artikels en mijn gratis reflectieboek.

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Welke géniale les kan jij leren van Archimedes?
  EUREKA! Dat is de gevleugelde uitspraak van de oud-Griekse wetenschapper Archimedes op het moment dat hij- al zittend in...
Lees meer...
Wat staat er in jouw kinderwens- actieplan?
Een actieplan... Dat is waar we elke sessie bij De Fertiliteitsmentor naar streven. Er is ruimte voor in het werkboekje...
Lees meer...