Wordt dit begeleidingsprogramma (gedeeltelijk) terugbetaald?

Wordt dit begeleidingsprogramma (gedeeltelijk) terugbetaald?

Nee, er is geen terugbetaling door het ziektefonds voor mijn begeleidingsprogramma’s.

En ja, dat is jammer. Voor jou. Voor mij.

In hoeverre ben jij bereid om zelf te ‘investeren’ in een begeleidingsprogramma, zonder die terugbetaling? Jouw antwoord op deze vraag zegt veel over wat jij belangrijk vindt en waar jouw prioriteiten liggen.

Ik sta natuurlijk achter de prijzen voor mijn aanbod, die ik heel fair en naar waarde vind. Ik zou het heel jammer vinden dat je niet instapt omwille van dit aspect, maar ik kan jouw financiële situatie en prioriteiten anderzijds natuurlijk niet beoordelen.

Vanuit oprechte betrokkenheid wil ik toch even volgende eye-opener-vragen stellen:

  • Hoe  prioritair is dit voor jou? Hoe belangrijk is het voor jou om aan de slag te gaan met hetgeen je zo lastig vindt in dit verhaal? Waar zou je wel geld aan uitgeven, zelfs al wordt het niet terugbetaald?
  • Hoeveel is deze begeleiding jou waard? Wat heeft het programma nodig opdat je het niet erg zou vinden dat het niet terugbetaald wordt?
  • Stel dat je het ‘te duur’ vindt vanuit het principe ‘dat het niet terugbetaald wordt’, wat zit er dan eventueel onder die stelling? Waar zitten er nog twijfels bij jou? Wat zegt je gevoel écht? Waar gaat het nog om?
  • Hoeveel commitment ga je voelen als je in mijn programma stapt, waarin je heel bewust ‘geïnvesteerd’ hebt? En hoeveel commitment zou je voelen als je een terugbetaald begeleidingsprogramma zou stappen (voor zover een vergelijkbaar programma dat terugbetaald wordt dan al zou bestaan)? Dit is zeker iets om over na te denken, zeker als je weet dat het resultaat dat je behaald recht evenredig zal zijn met je commitment.
  • Dit programma wordt niet terugbetaald dus kost iets. Maar wat kost het je als je het niet doet? Voor jouw welzijn, voor je relatie, je werk,…? Wat kost het als je deze moeizame weg naar het moederschap onder mentale druk niet volhoudt?
  • Deze programma’s zijn een investering in jezelf. Bovendien gaat het bij deze begeleidingsprogramma’s vaak om het streven naar broodnodige verandering. Hoe is het voor jou om voluit te kiezen voor jezelf ? Waar doe je dat wel of niet, durven kiezen voor jezelf?

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht: