Kan ik niet beter investeren in acupunctuur/ fertililiteitsmassage/yoga/voedingssupplementen… als ik een kind wil?

Kan ik niet beter investeren in acupunctuur/ fertililiteitsmassage/yoga/voedingssupplementen… als ik een kind wil?

Mijn begeleidingsprogramma is gericht op een doorbraak bij het maken van een levensbepalende keuze, zodat die keuze helemaal doorvoéld is. Dat is een eerste belangrijke stap. Die voor al het andere komt.

Natuurlijk kies jij helemaal zelf welke begeleidingsvorm het best aanvoelt voor jou. Ik wil met dit antwoord zeker géén kritiek uiten op vrouwen die op een bepaald moment voor bovenvermelde begeleidingsvormen kiezen of voor de professionals die het aanbieden. Laat dat heel duidelijk zijn.

Ik wil wel één belangrijke valkuil expliciet benoemen. Ook ik ben destijds in die valkuil getrapt, in mijn geval toen ik voor acupunctuur koos. Het gaat niet om de acupunctuur op zich. Maar wel om waarom ik het deed. Ik weet nu dat ik mezelf vooral een dosis hoop kocht (in mijn geval valse hoop). Hoop dat ik mijn vruchtbaarheid daarmee op peil zou kunnen houden of zou kunnen opkrikken. Hoop dat ik kostbare tijd zou kunnen kopen. Dat wilde ik zo graag. Dan moest ik geen paniek en angst meer voelen. Op die manier vermeed ik de confrontatie met mijn biologische klok die keihard verder tikte. Op die manier maakte ik mezelf wijs dat ik de factor tijd onder controle had. Op die manier moest ik niet zo dringend beslissingen nemen.

Ik besef nu dat dit één van mijn vermijdende manieren was om met mijn emoties om te gaan. Ik duwde het weg. Het was een vlucht .Hoe herkenbaar is dit eventueel voor jou?

De moraal van mijn verhaal is: wees je heel bewust over hoe jij met jouw onvervulde moederschapswens en alle bijhorende gevoelens omgaat. Blijf niet steken in vermijdende strategieën, maar ga actief bij jezelf op zoek naar een doorbraak. Dat kan op korte termijn minder comfortabel voelen maar op iets langere termijn  gaat het je rust in je hoofd brengen. Lees in dit verband ook zeker het artikel Welke géniale les kan jij leren van Archimedes?

 

Deel dit bericht: