Is dat niet ‘eng’, zo praten en werken met een externe/ vreemde over een zo persoonlijk onderwerp?

Is dat niet ‘eng’, zo praten en werken met een externe/ vreemde over een zo persoonlijk onderwerp?

Je praat misschien liever met een bekende dan met iemand van buitenaf. Dat is geen onlogische reactie. En het is sowieso een groot pluspunt als je in je eigen sociale kring terecht kan bij iemand om te praten. Ik moedig het ook ten zeerste aan om (selectief) open te zijn over jouw emoties rond jouw onvervulde moederschapswens. Ook als je een begeleidingsprogramma volgt.

Maar mijn programma’s gaan vérder dan beluisterd worden. Het gaat erom om bij jou een shift  te triggeren, waardoor je vooruit komt en daardoor terug meer rust in je hoofd gaat voelen. Die shift bereik je niet met een babbeltje met iemand uit je omgeving, hoe waardevol dat dan ook is.

Bovendien zijn de mensen in jouw directe omgeving soms niet de beste luisteraars voor jou. Dat klinkt tegenstrijdig, maar misschien heb je het zelf toch al ervaren. Lees daarover ook eens mijn artikel Jouw directe omgeving: goede luisteraars of niet?

Dat neemt natuurlijk niet weg dat het voor jou als een drempel kan aanvoelen om de stap te zetten naar iemand die je niet kent. Ik begrijp dat helemaal. Ik probeer dan ook heel bewust om deze drempel te verlagen:

  • Je kan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. Daarin kan je alvast voelen hoe het is voor jou. Het is nu eenmaal heel belangrijk om een begeleider te vinden waarmee je je matcht.
  • Ik ga altijd uit van gelijkwaardigheid tussen ons. Ik ga jou niet vertellen/ adviseren welke keuzes jij moet maken of hoe jij het best allemaal aanpakt. Ik screen of beoordeel jou niet. Ik begeleid jou wel in jouw eigen denk- en beslissingsproces.
  • Ik werk niet meer met losse sessies maar enkel met begeleidingsprogramma’s. We doorlopen daarin samen een aantal stappen. Eén van de achterliggende redenen van deze werkwijze is dat ons dat toestaat om een vertrouwensband op te bouwen.

Ik voel aan veel van mijn klanten bovendien dat het feit dat ik een ervaringsdeskundige ben in het thema kinderwens voor hen wel degelijk de drempel verlaagt en daar kan ik natuurlijk alleen maar blij om zijn.

Wat schrikt jou precies het meeste af in het werken met een ‘externe’ rond jouw moederschapswens? Waar heb je geen vertrouwen in? Wat is het ergste dat je zou kunnen overkomen?

Deel dit bericht: