Extra steun heb ik normaal niet nodig. Beslissingen kan ik wel zelf maken. Zou het niet “zwak” zijn om in dit begeleidingsprogramma te stappen?

Extra steun heb ik normaal niet nodig. Beslissingen kan ik wel zelf maken. Zou het niet “zwak” zijn om in dit begeleidingsprogramma te stappen?

Herken je jezelf in deze gedachte? Ik begrijp dat volkomen. Je laten begeleiden ervaar je mogelijk als “niet sterk zijn”, terwijl je- zoals wij allemaal- graag “de sterke vrouw” bent.

Mogelijk heb je (onterecht!) al een zeker gevoel van ‘falen’ omdat je niet voldoet aan het klassieke plaatje (gezinnetje met partner en kind(eren)). Dat voelt natuurlijk niet goed. En dan zou je ook nog begeleiding nemen? Met je hoofd is toch tenminste niks mis zeker?

Wees gerust: het is helemaal niet “zwak” om dit te doen. En natuurlijk is er met dat hoofd van jou ook niks mis. Dat klopt écht niet.  Het tegendeel is waar. Het klinkt misschien als een groot cliché, maar ik méén dit: vrouwen die voor dit soort begeleidingsprogramma kiezen, dat zijn voor mij echte powermadammen!  Zij hebben lef. Zij durven de confrontatie aangaan met hetgeen zij  lastig vinden bij hun onvervulde moederschapswens en durven aan zichzelf werken en voor verandering en een keuze gaan. Velen hebben dat lef niét en lopen hier juist van weg.

Begeleiding zoeken heeft sowieso geen jota te maken met sterk of zwak zijn. Ikzelf laat mij ook door een coach begeleiden als ondernemer. Omdat ik soms vastzit en geen beslissingen kan nemen, omdat ik mij soms zo focus op dingen dat ik de “clou” niet meer zie. Dan is mijn coach er om mij weer uit het cirkeltje te trekken waar ik in loop rond te draaien.  Ben ik daarom een zwakke ondernemer? Nee, juist niet.  En of  het nou gaat om een ondernemerscoach of een kinderwenscoach, het punt blijft hetzelfde. Je hebt soms gewoon iemand nodig die even vanuit een neutralere positie mee naar jouw verhaal kan kijken en jou daarbij weer de dingen meer helder kan laten zien.

Deel dit bericht: