Hoeveel ‘coaches’ zijn er niet tegenwoordig? Wat is die ‘titel’ eigenlijk waard?

Hoeveel ‘coaches’ zijn er niet tegenwoordig? Wat is die ‘titel’ eigenlijk waard?

Er zijn tegenwoordig inderdaad veel coaches. Met die ‘wildgroei’ aan coaches is het ICF (International Coaching Federation) de beste standaard voor professionele coaching in Vlaanderen. Ik behaalde op basis van verschillende coachingcertificaten het niveau ‘Professional Certified Coach’, internationaal erkend door de ICF.

Het coachinginstituut waar ik opleidingen en intervisie volg- Yourcoach in Gent- is één van de slechts 3 coachinginstituten in Vlaanderen dat het ACTF-label heeft, de hoogst mogelijke onderscheiding voor coachingopleidingen.

Een overzicht van alle opleidingen die ik volgde in het kader van De Fertiliteitsmentor vind je op Over mij.

Ik geloof sterk in de meerwaarde van een goede coach. Je hebt een coach nodig omdat je:

  • er vaak niet zelf uitgeraakt, in cirkeltjes blijft draaien.
  • uiteindelijk helemaal vastzit in je eigen hoofd, overmand door stiekeme piekermonstertjes waardoor je de zaken niet meer helder ziet.
  • je op dat moment iemand nodig hebt die daar op een neutrale manier mee naar kijkt, je daar uit trekt, die je “een spiegel voor houdt” waardoor er verheldering en een shift komt.

Zoek je een coach, kijk dan altijd uit naar iemand die zo exact mogelijk bezig is met juist dat thema waarvoor jij begeleiding zoekt. Mijn niche is heel specifiek: ik begeleid vrouwen met een luid tikkende biologische klok en een onvervulde moederschapswens, maar die alleen staan met die wens.

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht: