Dag van de Kinderwens: En wat hebben we geleerd vandaag?

Dag van de Kinderwens: En wat hebben we geleerd vandaag?

 

…”Een kind is een remedie tegen kinderloosheid. Niet tegen onvruchtbaarheid.”…

…”Adoptie is geen plan B.“…

…”De gecompliceerdheid van donorconceptie stopt niet bij de geboorte van je kind. Maar dat maakt het ouderschap niet minder mooi.”…

…”Ik voelde mij een loser omdat ik geen kinderen kreeg. Ook omdat ik mijn broer geen peter zou maken. Of omdat ik mijn ouders geen kleinkind zou geven.”…

…”Je moet af en toe pauzeren met behandelingen. Jezelf forcéren om dat te doen. En ook aan je dokters durven zeggen dat het even genoeg is.”….

…”Natuurlijk dachten we ooit: ‘Dat gaan we nooit doen.’ Maar grenzen en definities veranderen.”…

…”Ik had mijn vrouw gekozen als de genetische moeder van mijn kind. Van het eerste moment dat ik haar zag. En toen kwam eiceldonatie. Maar natuurlijk is ze uiteindelijk de moeder van mijn kind geworden.”…

….”Niemand denkt: ‘Jaaaaaa, ik wil een kindje via IVF. Natuurlijk is het nooit je 1ste keuze.”…

…”Wij kwamen zoveel rijker uit ons fertiliteitstraject. Niet alleen omwille van ons kind. Ook als mens. Achteraf bezien was het een heel waardevolle ervaring.”…

…”Je leert in zo’n traject ook de ruwe kantjes van je partner kennen. Je leert mekaar kennen tot op het bot.”…

…”Er is geen antwoord op de vraag ‘waarom doen we dit in godsnaam allemaal’. Want een kinderwens is niks rationeels.”…

…”Na zoveel pogingen met mijn eigen eicellen was ik van de eerste keer zwanger met de eicellen van een donor. Dat was heel dubbel. Ik was zo gelukkig. Maar het was ook zo’n slag in mijn gezicht.”…

...”Er is zoveel onbegrip voor het verdriet van mensen met een onvervulde wens naar een tweede kind. Mijn eigen moeder vindt dan zelfs: waarom moet dit nu nog? Zou ze die vraag ook gesteld hebben als we gewoon zwanger hadden kunnen worden?”…

Dag van de kinderwensDag van de kinderwens

 

WOW! Iedereen bekijkt de zaken natuurlijk door zijn eigen bril , maar voor mij zijn het stuk voor stuk uitspraken met een hoog “boénk-érop“-gehalte.  Het zijn maar enkele van de rake uitspraken die naar boven kwamen tijdens de boeiende getuigenissen en de gezellige praatgroepen op de Dag van de kinderwens. De Verdwaalde Ooievaar organiseerde dit evenement afgelopen zondag in het knusse kasteeltje Koningsteen in Kapelle-op-den-Bos. En ik was maar wat blij dat ik hier als als vrijwiliger bij De Verdwaalde Ooievaar mijn (klein) steentje mocht aan bijdragen.

 

Geen enkel onderwerp binnen het thema kinderwens werd uit de weg gegaan op de Dag van de Kinderwens: in behandeling, adoptie, pleegzorg, donorconceptie…  Ik onthoud één super belangrijke rode draad doorheen al die onderwerpen: “Volg jouw éigen gevoel in je kinderwenstraject! Spreek met jouw eigen stem!”.

Zodus … Jij staat aan het roer: wat voelt voor jou als de juiste koers?

 

Vraag hier je gratis kennismakingsgesprek aan.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Néé, een donor is nooit “zomaar” een volgende stap!
Een kind krijgen via zaadceldonatie, eiceldonatie, dubbele donatie, embryodonatie... In de medische fertiliteitswereld is het in sommige gevallen een logische...
Lees meer...
Solo moeder worden: 5 twijfels die aandacht vragen!
Je bent je droompartner (nog) niet tegengekomen. Of je relatie is geëindigd. Maar je wil wél graag moeder worden. En...
Lees meer...
5 worstelingen bij het latere moederschap
Hoe zal het zijn om een latere mama te zijn? Hoe ga ik mij daar bij voelen? Ga ik even...
Lees meer...