Boekentip: Slaap kindje slaap verdomme (Lotte Debrouwere)

Boekentip: Slaap kindje slaap verdomme (Lotte Debrouwere)

“Ik wil een kindje alleen. zonder man. Dat zeg ik tegen mijn vader. Ik weet niet hoe je zoiets zegt. Dus zeg ik maar en kijk ik naar het topje van mijn schoenen. Het topje is versleten. Ik moet dringend nieuwe schoenen kopen. Mijn vader kijkt me aan…’Jij moet een menage hebben.”, zegt hij. Een menage. Een gezin. Zijn woorden schieten mijn hart aan flarden…Als de nacht valt, krijg ik nog een sms’je. Van mijn vader. Hij doet er altijd uren over om een zin te vormen op dat kleine toestel. ‘Als je maar gelukkig bent.’, staat er. Ik huil een zwembad bijeen…”

Zo begint het boek ‘Slaap kindje slaap verdomme’ van Lotte Debrouwere. Het boekje draagt als ondertitel ‘een solomama over haar vikingdochter‘.  Haar ‘vikingdochter’ heeft ‘vikingbloed’. Van een Deense donor.

kinderwenscoach

Lotte vertelt heel eerlijk over haar dagdagelijkse leven als alleenstaande mama met een dochter die soms een schattige prinses is en soms een kleine krijsende dictator. Over haar ‘Prinses Donderwolk’. Over nachtelijke huilbuien, slapen op een matras op de grond en een pijnlijke rug. Over kleine wereldoorlogen die thuis af en toe uitbreken. Over het nieuw lief dat weer niet blijft. Over de zoentjes van haar dochter die haar redden. Over hoe de kleine prinses/ dictator eerst alleen in haar hart logeert, af en toe op reis gaat en er uiteindelijk definitief gaat wonen.

Met deze reeks korte moeder- dochter- verhaaltjes schept Lotte een niet altijd rooskleurig, maar toch warm beeld van haar leven als solomama.

Zalig boekje!

 

 

Overweeg jij om single mama te worden?

Ik help je graag bij het bouwen van een stevig fundament voor jouw beslissing, in mijn premium programma.

Ontmoeten we mekaar in een gratis online matchgesprek?

Ja, ik wil graag een gratis matchgesprek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Alleen gaan voor een kind?: 7 redenen waarom dit keuzeproces zo moeilijk is
Je hebt een kinderwens. Duidelijk. Of aarzelend. Maar je hebt geen partner. Of een partner die jou niet ondersteunt in...
Lees meer...
Solo moeder worden?: “Gaat mijn kind dan geen vader missen?”
Het is één van de angsten die ik het meeste hoor van de single vrouwen die ik help om voluit...
Lees meer...
Boekentip: De wens en de vaders (Sara Coster)
Ik deel hier graag af en toe een boekentip voor jou. Ik las "De wens en de vaders" van Sara...
Lees meer...