Boekentip: De wens en de vaders (Sara Coster)

Boekentip: De wens en de vaders (Sara Coster)

Ik deel hier graag af en toe een boekentip voor jou.

Ik las “De wens en de vaders” van Sara Coster.

 

Sara voelt haar biologische klok stevig tikken. Maar ze heeft geen partner.

Ze werpt zich op datingsites, maar ziet na een tijd in dat dit haar geen oplossing zal bieden. Zoveel tijd heeft ze tenslotte ook niet meer.

De “eierteller” –zoals ze het zelf noemt- loopt stilaan af…

En dus besluit ze om zonder partner moeder te worden. Maar betekent zonder partner dan ook “alleen” ? Wil ze dat, 24/24, 7/7 verantwoordelijkheid dragen? Zal ze daarvan een leuke moeder worden? En wil het kind dat wel, één ouder?…

Co-ouderschap lijkt voor Sara het antwoord op deze vragen te zijn. Ze overweegt eerst co-ouderschap met iemand waarmee ze het goed kan vinden en die vlakbij woont. Maar wat als er verliefdheden in het spel komen? Of de vriendin of vrouw van de vader gaat moederen over haar kind?

Sara besluit bij nader inzien op zoek te gaan naar een homo die met haar in co-ouderschap een kind wil. Na een lange zoektocht wordt het een homo-stel.

Nadat ze elkaar ruim een half jaar de tijd hebben gegund om mekaar en mekaars omgeving beter te leren kennen, wagen ze de sprong en proberen ze via zelfinseminatie zwanger te worden.

Sara en de vaders krijgen nog heel wat teleurstellingen te verwerken, vooraleer Sara hun zoon Leonardo op de wereld zet. Een klein jaar later wordt Sara vlot opnieuw zwanger, en er komt er een tweede zoon, Claudio.

Sara heeft het al bij al niet makkelijk om te groeien in het co-ouderschap, ondanks haar goede band met de vaders en de schitterende manier waarop zij hun vaderrol opnemen. Vooral het eerste jaar heeft ze- nog overrompeld door haar hormonen- het moeilijk om het kind te delen en om altijd samen beslissingen te moeten nemen, vaak ook over kleine dingen. Sara leert ook dat het niet evident is om een relatie aan te gaan met een man, die kan leven met haar co-ouderschap met de vaders.

Maar gaandeweg  leert ze genieten van haar vrijheden op de dagen dat de kinderen bij de vaders zijn en begint ze de vaders echt als haar levenspartners te beschouwen, met wie ze een gezin vormt dat de absolute prioriteit heeft.

“…Als ik de kinderen bij de vaders ophaal, hebben Lorenzo en Claudio een circuitje gemaakt van de bank, wat kussens en twee tafeltjes: ze spelen Voetje-van-de-vloer. Als ze bij mij thuis binnenkomen gaan ze rustig aan tafel zitten knippen, plakken, kleien of schilderen. Ik vind het mooi om die verschillen te zien en ben blij dat ze zowel een moeder als twee vaders hebben. Als ik ervoor had gekozen om het in mijn eentje te doen, had het ze het aan van alles ontbroken. En mij ook trouwens…”

Dit boek is met veel humor geschreven en leest heerlijk vlot weg.

 

 

In mijn premium programma begeleid in jou in jouw meest levensbelangrijke keuze over je kinderwens!

Het zou heel fijn zijn om er binnenkort met jou over te praten in een gratis matchgesprek!

 

Ja, ik wil graag een matchgesprek.

 

 

 

Deel dit bericht:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Berichten

Boekentip: Slaap kindje slaap verdomme (Lotte Debrouwere)
"Ik wil een kindje alleen. zonder man. Dat zeg ik tegen mijn vader. Ik weet niet hoe je zoiets zegt....
Lees meer...
Solo moeder worden: 5 twijfels die aandacht vragen!
Je bent je droompartner (nog) niet tegengekomen. Of je bent je droompartner verloren. Maar je wil wél graag moeder worden....
Lees meer...
Alleen gaan voor een kind?: 7 redenen waarom dit keuzeproces zo moeilijk is
Je hebt een kinderwens. Duidelijk. Of aarzelend. Maar je hebt geen partner. Of een partner die jou niet ondersteunt in...
Lees meer...