mijn externe artikels

mijn externe artikels

Ik krijg regelmatig de kans om een gastblog/-artikel te schrijven of een interview te geven. Ik doe dat met plezier!  Omdat ik gewoon graag schrijf (als je mij als kind vroeg wat ik wilde worden, zei ik “schrijfster” en ik denk er tegenwoordig steeds sterker aan om écht een boek te gaan schrijven.)  Omdat ik de visie van De Fertiliteitsmentor daarmee verspreid. En- last but not least- omdat ik daarmee alles wat er emotioneel speelt rond een onvervulde moederschapswens in de aandacht breng en er mee een stukje bewustwording rond creëer. Want dat is zo verdomd belangrijk!

Wil jij ook graag met mij samenwerken voor een gastblog, een bijdrage, een lezing, een interview… rond dit thema? Of heb je ideeën in die richting? Let me know!  Vul gerust het contactformulier in of mail me en geef je vraag of idee mee!

 

 

 

Mama baas

‘Mama Baas’ is de populaire website over mama zijn en … mama worden.

Ik ben één van de experts die op regelmatige basis artikels schrijft voor Mama Baas. Het thema dat ik daarbij voor mijn rekening neem is kinderwens/ zwangerschapsverlies.

 

Lees hier mijn artikels voor Mama Baas:

Een moeilijk vervulbare kinderwens: Wat maakt dat jij en je mannelijke partner ander reageren?

5 redenen waarom je je emoties rond een vroege miskraam niet mag negeren.

Prille miskraam en/of onvervulde kinderwens: speel je open kaart op het werk?


De Voorzorg – Viva SVV 

Viva SVV is de vrouwenvereniging van de socialistische mutualiteit De Voorzorg.  Viva SVV startte een blogcampagne over vruchtbaarheidsproblemen.

Samen met 7 andere gemotiveerde bloggers-ervaringsdeskundigen, breng ik maandelijks een blog in deze campagne.

 

Lees hier mijn blogs voor De Voorzorg – Viva SVV:

Over een olifant uit een tekenfilm enzo.


Expertisecentrum Kraamzorg De Kraamvogel

 

De Kraamvogel is hét expertisecentrum dat werkt rond perinatale zorg: zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en kraamtijd. De Kraamvogel werkt nauw samen met het professionele werkveld en organiseert het perinataal aanbod in de Antwerpse Huizen van het Kind.

Ik schreef deze themablog rond ‘verlies’ voor De Kraamvogel : 

7 redenen om je kind(eren) te vertellen over je zwangerschapsverlies


Miss Natural

 

Eva Van Zeeland is in Nederland bekend als lifestyle- en fertilitycoach. Ze helpt onder meer koppels met een nog onvervulde kinderwens om hun natuurlijke vruchtbaarheid te optimaliseren. Tijdens de Week van de Vruchtbaarheid 2019 organiseerde Eva een talkshow met professionals rond dit thema.  Ze nodigde mij uit om met haar te praten over onder meer mijn doe-boekje “Haal zo veel meer uit de communicatie met je artsen. – Een verfrissende kijk op de medische gesprekken doorheen je fertiliteitstraject.”, dat je gratis via mijn website kan downloaden.  Wat een tof interview werd het!

 

Bekijk hier het interview dat Eva Van Zeeland had met mij: 

Interview: Haal meer uit de communicatie met je artsen tijdens je fertiliteitstraject.


Endohome

 

 

Endohome is de Belgische vereniging die vrouwen met endometriose vertegenwoordigt, ondersteunt en informeert. Endometriose is vaak gerelateerd met vruchtbaarheidsproblemen. Ook ik ben één van de vele vrouwen met endometriose. Ik draag Endohome dan ook een warm hart toe.

Endohome is (nog steeds!) op zoek naar een bekende Belgische vrouw die endometriose heeft en die de aandoening mee een gezicht wil geven. Dat was de aanleiding voor mijn gastblog.

Lees hier mijn gastblog voor Endohome:

Wil de BVV (Bekende Belgische Vrouw) met endo dan NU opstaan aub?